Ambasador Grčke u BiH posjetio Foču

Opština Foča - 21. маја 2013. 058.ba

Ambasador Grčke u Foči

FOČA – Ambasador Grčke u Bosni i Hercegovini Karalos Gadis posjetio je Foču i razgovarao sa načelnikom opštine Radisavom Mašićem.

Gadis je izrazio zadovoljstvo posjetom i rekao da opština Foča ima velike mogućnosti za saradnju sa Grčkom.

– „Razgovarali smo generalno o vidovima saradnje u budućnosti u ekonomskom, turističkom i kulturnom sektoru. Nismo ovom prilikom razgovarali o konkretnim projektima i o tome se može razgovarati u budućnosti“ – zaključio je ambasador Gadis.

Kako je ambasador Grčke danas prvi put u Foči, načelnik Mašić je iskoristio priliku za razgovor o saradnji sa gradovima iz Grčke, koji će i u budućnosti biti nastavljeni.

– „Mi smo danas iskoristili priliku o mogućoj saradnji naše opštine i opština u prijateljskoj Grčkoj, u tom kontekstu smo pomenuli i Larisu. Vidjeli smo i zajedno konstatovali da postoje mogućnosti naše saradnje kako na privrednom tako i na turističkom i obrazovnom pogledu“ – naglasio je Mašić.

Razgovori delegacija grčke amasade i opštine Foča biće nastavljeni u Sarajevu i načelnik opštine Foča smatra da će od tih razgovora biti konkretnih rezultata. Foča je već dugo godina prijateljska opština sa gradom Larisa iz Grčke, njihova saradnja još uvijek postoji i planira se da se ona u budućnosti intezivira.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,