Andrićgrad danas posjetilo 1.700 turista

SRNA - Radoje Tasić - 01. маја 2013. 058.ba

Andrićgrad

ANDRIĆGRAD – Andrićgrad je danas u 15 organizovanih turističkih grupa posjetilo 1.700 turista, rečeno je Srni u Turističkoj agenciji grada od kamena.

Među turistima, koji su u kamengradu boravili od 8.00 do 13.00 časova, bile su grupe iz Crne Gore, Makedonije, Srbije, pa čak i iz Malezije, a najviše ih je bilo iz Republike Srpske i Federacije BiH.

Turisti su izrazili oduševljenje onim što je režiser Emir Kusturica izgradio za 22 mjeseca, a mnogi od njih najavili su ponovni dolazak u Andrićgrad za 28. juni, kada će biti otvoren Andrićev institut, Akademija lijepih umjetnosti, hostel i pod krov će biti stavljeno zdanje hrama – modifikovana kopija Visokih Dečana.

U Andrićgradu se govori da će ovaj hram biti posvećen Svetom caru Lazaru.

U Hotelu „Višegrad“ potvrđeno je da je ovih dana povećana potražnja za smještajnim kapacitetima, kao i u nekoliko motela i pansiona na području višegradske opštine, pa i u Drvengradu u Mokroj Gori.

Brojne turističke grupe i đačke ekskurzije, po dolasku u Višegrad, prvo posjete most Mehmed-paše Sokolovića na Drini, pa onda uređenom desnom obalom ove rijeke dolaze do Andrićgrada.

U Andrićgradu je danas otvorena i poslastičarnica, a od ranije rade kafić „Goja“, pekara i pivnica.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,