Bronza za Perućicu na 60. Zagipingu

20.05.2013.

Snežana Marković - stoni tenis

FOČA – Stonoteniserka Perućice, Snežana Marković osvojila je bronzanu medalju na prestižnom turniru u stonom tenisu Zagiping koji je po 60. put održan u Zagrebu.

U Zagrebu je juče završen 60. međunarodni turnir u stonom tenisu za mlađe kategorije, “ZAGIPING 2013.”. Među blizu 1000 učesnika iz 21 države svijeta, između ostalih i Kine, kao svjetske velesile u ovom sportu, našlo se i 7 stonotenisera “Perućice” iz Foče, predvođenih trenerom Nadom Marković.

U veoma jakoj konkurenciji, svi Fočaci su imali zapažen i vrlo uspješan nastup na ovom prestižnom turniru, a ponovo je zablistala kadetska reprezentativka Snežana Marković, kojoj je bronzanu medalju uručio lično Dragutin Šurbek, proslavljeni as ovoga sporta.

Iako je takmičenje morala početi od kvalifikacija (zbog odsustvovanja sa sličnih turnira iz finansijskih razloga), Snežana je zabilježila sve pobjede u kvalifikacionoj grupi, bila je prva u svojoj grupi u glavnom žrijebu, nakon čega je kroz glavni žrijeb nizala pobjede do samog polufinala, gdje je izgubila jedini meč na turniru od Vovk Aleksandre iz Slovenije. Na putu do postolja u zagrebačkom Domu sportova, pred Snežanom su “položile reket” dvije Slovakinje, dvije Slovenke, dvije Hrvatice i po jedna igračica iz BiH i Italije.

U “Perućici” ističu da ovaj sjajan rezultat posebno raduje, jer svjedoči o Snežaninoj dobroj formi pred reprezentativne nastupe na Balkanskom i Evropskom prvenstvu u julu ove godine.

U Zagreb putovali o svom trošku

U Perućici ističu da su svi igrači i službena lica, pa i sama Snežana, snosili troškove odlaska i učešća na turniru, jer je klupska kasa prazna. Iz opštinskog budžeta je plaćen samo smještaj treneru- kaže se u saopštenju Uprave STK Perućica.