Do sada se prijavilo 516 kandidata za fabriku u Rogatici

SRNA - 17. маја 2013. 058.ba

Tekstilna industrija

ROGATICA – U opštini Rogatica za rad u Fabrici tekstila „Jasna“ do sada se opštinskoj Komisiji za testiranje prijavilo 516 zainteresovanih kandidata, a zaposlenje može dobiti 300 radnika.

Član Komisije Goran Amović rekao je danas Srni da je rok za prijavljivanje kandidata za rad u tekstilnoj industriji produžen do 23. maja.

Aktivnosti u vezi projekta prijema radnika za rad u tekstilnoj industriji organizuje preduzeće „Nikola Tesla“ iz Banjaluke, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske.

U opštini Kalinovik za rad u tekstilnoj industriji do sada se prijavilo 150 kandidata, a radno mjesto u prekvalifikaciju i dokvalifikciju može dobiti 120 radnika. Na rasapolaganju ima više objekata gdje bi bile postavljene mašine i počela proizvodnja konfekcijskih predmeta.

U Novom Goraždu prijavilo se 186 kandidata, a nakon testiranja biće odabrano 150 radnika. I u ovoj opštini postoji više objekata gdje bi bila organizovana proizvodnja.

U opštinama Rogatica, Kalinovik, Čajniče, Rudo, Višegrad, Foča i Novo Goražde u tekstilnoj industriji prema ovome projektu trebalo bi biti zaposleno oko 3.000 radnika.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: