Fočaci najbolji na regionalnom takmičenju u pružanju prve pomoći

29.05.2013.

Crveni krst

FOČA – Opštinska organizacija Crvenog krsta Foča i OŠ Veselin Masleša u utorak su bili domaćini Regionalnog prvenstva u pružanju prve pomoći.

Mladi volonteri, koji su se takmičili u dvije kategorije omladina i podmladak, susreli su se sa sportskim povredama, povredama prilikom saobraćajne nesreće i sa reanimacijom.

Prvo mjesto u kategoriji omladine zauzela je ekipa Srednjoškolskog centra iz Foče dok su srednjoškolci ŠC Ivo Andrić iz Višegrada bili drugi. Jelena Simović, kapiten ekipe, kaže da su se dugo pripremali i da na idućim takmičenjima očekuju dobre rezulate.

– „Bili smo bolji od protivničke ekipe, sada nam slijedi Republičko takmičenje i nadamo se dobrom uspjehu. Dugo smo se pripremali tako da volontere iz Foče predstavimo na najbolji način“ – naglasila je Jelena.

Da su volonteri iz Foče zaista dobro pripremljeni za ovo takmičenje pokazali su i rezultati iz kategorije podmladka gdje je ekipa OŠ Veselin Masleša osvojila prvo mjesto. Po broju bodova iza njih su bile ekipe OŠ Jovan Dučić iz Čajniča, OŠ Rudo iz Rudog i OŠ Vuk Karadžić iz Novog Goražda. Gordana Golubović kapiten prvoplasirane ekipe kaže da takmičenje nije bilo teško i da su se i ranije susretali sa sličnim povredama. Sekretari opštinskih organizacija Crvenog krsta iz Stare Hercegovine, kao i medicinskog osoblje koje je bilo u ulogama sudija, zadovoljni su znanjem koje su djeca danas pokazala.

Ono što predstoji pobjedničkim ekipa jeste Republičko takmičenje u pružanju prve pomoći koje će se održati 1. juna na Palama.