Francuski ambasador divi se ljepotama grada

SRNA - Radoje Tasić - 23. маја 2013. 058.ba

Francuski ambasador u Višegradu

VIŠEGRAD – Ambasador Francuske u BiH Rolan Žil rekao je danas prilikom razgovora sa načelnikom opštine Višegrad Slavišom Miškovićem da je došao u ovoj grad da bi se informisao kako u njemu ljudi žive i da bi se divio njegovim prirodnim ljepotama i kulturno-istorijskim spomenicima.

„Poslije razgovora sa načelnikom višegradske opštine bogatiji sam novim saznanjima o čuvenom starom mostu na Drini, Andrićgradu i planovima ove lokalne zajednice na razvoju turizma“, rekao je Žil.

Mišković je izrazio zadovoljstvo posjetom francuskog ambasadora i istakao da je na sastanku bilo riječi o političkim prilikama u gradu, ali i o privrednim temama.

„Bila je ovo značajna posjeta visokog gosta, a dogovori postignuti na sastanku imaće ubudućnosti svoj epilog“, rekao je Mišković.

Žil je posjetio i Andrićgrad, gdje ga je režiser Emir Kusturica upoznao sa tokom gradnje i simbolikom grada od kamena.

Domaćin je sa gostom razgovarao na francuskom jeziku, a na kraju posjete su zajedno u bioskopu „Doli Bel“ gledali film „Pravoslavlje“, čiji je scenarista Kusturica, koji je i glavni glumac ove filmske storije.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,