Izložba slika likovne grupe „Art in medias res“

13.05.2013.

Likovna izložba u Foči

FOČA – Povodom Dana opštine u galeriji Muzeja Stare Hercegovine otvorena je izložba slika Likovne grupe Art in medias res, koja je privukla veliku pažnju građana. Mladi slikari koji usavršavaju svoj umjetnički talenat u ovoj likovnoj grupi predstavili su se građanima sa 25 slika rađenih u tehnici ulje na platnu. Izložili su razne kompozicije, od impresionizma, realizma do kompozicija mrtve prirode.

Članovi likovne grupe, kako kažu, najviše za svoj uspijeh duguju profesoru Ranku Kovaču koji je izuzetno posvećen mladim talentima i najviše im pomaže u njihovom usavršavanju. Likovna grupa Art in medias res djeluje već deset godina u okviru Srednjoškolskog centra i njeni mnogobrojni članovi mnogo puta su se kolektivno predstavili kako u našem gradu tako i u drugim opštinama. Mladi umjetnici snalaze se za materijal na razne načine, jedan dio finansiraju sami dok su slikarske štafelaje dobili pomoću projekta u kojem su učestvovali. Mnogi članovi ove likovne grupe sada su akademski slikari i profesori likovne umjetnosti.

Izložba, koja je pokazala da u Foči zaista postoji veliko interesovanje za slikarstvo i veliki talenti koji će i u narednim godinama krčiti svoj put kroz umjetnost, biće otvorena do 17. maja.