Karatisti Republike Srpske ostvarili istorijski uspjeh

12.05.2013.

Danka Gavrilović i Nikola Poluga

VIŠEGREAD – Iako im je put bio pod velikim znakom pitanja, a sredstva obezbjeđena gotovo u posljednjem trenutku, karatisti Republike Srpske koji su nastupali na Svjetskom prvenstvu u Melburnu koji se održavao u organizaciji Svjetske karate federacije WKC, ostvarili su istorijski uspjeh.

Bilans od devet medalja, od toga tri zlatne, četiri srebrne i dvije bronzane svrstao ih je, po uspješnosti, u sam vrh svjetskih reprezentacija.

Nikola Poluga osvojio je prvo mjesto pojedinacno borbe – 78kg, Tamara Lozo prvo mjesto – 60 kg borbe pojedinačno, Danka Gavrilovic drugo mjesto – 55kg pojedinačno – borbe, Mladen Ploskic drugo mjesto ipon kategorija, Maja Mirdinja treće mjesto + 60kg borbe pojedinačno i bronzu u katama pojedinačno. Veteran Zoran Bakmaz osvojio je drugo mjesto – kate pojedinačno, tim borbe ekipno (Maja Mirdinja, Tamara Lozo i Danka Gavrilović) prvo mjesto, i muški tim (Nikola Poluga i Mladen Ćulum) borbe ekipno – drugo mjesto u neravnopravnoj borbi bez trećeg takmičara.

“Bili smo sjajni. Iako umorni od puta, nenavikli na vremensku razliku, uspjeli smo da zablistamo. Sa Karate reprezentacijom RS se nije šaliti. Vraćamo se u srijedu uveče, tada su nam rezervisane karte. Hvala svima koji su nam omogućili da odemo u Australiju. Nadam se da smo sve obradovali u Republici Srpskoj..