Lazanski o Andrićgradu

Andrićgrad - 02. маја 2013. 058.ba

Miroslav Lazanski u Andrićgradu

ANDRIĆGRAD – Za prvomajske praznike Andrićgrad je posjetio veliki broj turista iz raznih krajeva Evrope i svijeta. Među njima je bio i jedan od, kako kažu, najboljih poznavalaca vojne oblasti, novinar i vojnopolitički komentator lista „Politika“ Miroslav Lazanski.

Nakon obilaska završenog dijela kompleksa i ostatka gradilišta na kome se radi punom parom, zamolili smo gospodina Lazanskog da ukratko iznese svoje mišljenje o onome što je vidio u gradu od kamena.

– „Andrićgrad je fascinantan i stvarno je predivno ovo što je profesor Emir Kusturica napravio, mogu slobodno reći čak epohalo. Ni od čega stvarati arhitekturu prošlih vremena nije lak posao, ne samo fizičkog rada već intelektualne vizije. Obnoviti nešto što je prohujalo sa vihorom, obnoviti da bude svrsishodno, da podsjeća na ta prošla vremena, da ima autentičan duh ovih krajeva i da ima jednu sadržinu za budućnost, može biti samo djelo jednog genija. Ovdje je spojena životna filozofija i arhitektura u jedno“, rekao je Lazanski.

Miroslav Lazanski je naglasio da će u narednom periodu češće posjećivati Andrićgrad jer se u njemu osjeća kao u vanvremenskom prostoru u kome vrijeme stoji.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,