Na javni poziv se prijavilo 350 kandidata

SRNA - 10. маја 2013. 058.ba

Tekstilna industrija

ROGATICA – Za rad u tekstilnoj industriji u Rogatici prijavilo se 350 kandidata, koji se se javili na poziv Javnog preduzeća „Nikola Tesla“ iz Banjaluke.

U rogatičkoj firmi „Jasna“ trebalo bi da bude zaposleno 300 novih radnika tekstilne struke, kažu u lokalnoj upravi u Rogatici.

Klasifikacija kandidata biće obavljena naredne sedmice, te utvrđeno da li postoje uslovi za realizaciju drugog klastera.

Kandidati će biti obuhvaćeni prekvalifikacijom i dokvalifikacijom, a radiće se u tri smjene, navode u Administrativnoj službi opštine Rogatica.

Oko 3.000 radnika sa područja opština Rogatica, Foča, Novo Goražde, Rudo, Kalinovik, Čajniče i Višegrad trebalo bi biti zaposleno u tekstilnoj industriji.

Javno preduzeće „Nikola Tesla“ iz Banjaluke pozvalo je početkom mjeseca zainteresovane za rad u tekstilnoj industriji da se najkasnije do 10. maja prijave kod lokalnih komisija u Foči, Rogatici, Novom Goraždu, Rudom, Kalinoviku, Čajniču i Višegradu.

Poziv je raspisan da bi se utvrdilo da li postoje preduslovi za realizaciju drugog klastera tekstilne industrije od 3.000 radnika u ovim opštinama.

Javno preduzeće „Nikola Tesla“ iz Banjaluke provodi strategijski program razvoja tekstilne industrije u Republici Srpskoj.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: