Na javni poziv se prijavilo 350 kandidata

10.05.2013.

Tekstilna industrija

ROGATICA – Za rad u tekstilnoj industriji u Rogatici prijavilo se 350 kandidata, koji se se javili na poziv Javnog preduzeća “Nikola Tesla” iz Banjaluke.

U rogatičkoj firmi “Jasna” trebalo bi da bude zaposleno 300 novih radnika tekstilne struke, kažu u lokalnoj upravi u Rogatici.

Klasifikacija kandidata biće obavljena naredne sedmice, te utvrđeno da li postoje uslovi za realizaciju drugog klastera.

Kandidati će biti obuhvaćeni prekvalifikacijom i dokvalifikacijom, a radiće se u tri smjene, navode u Administrativnoj službi opštine Rogatica.

Oko 3.000 radnika sa područja opština Rogatica, Foča, Novo Goražde, Rudo, Kalinovik, Čajniče i Višegrad trebalo bi biti zaposleno u tekstilnoj industriji.

Javno preduzeće “Nikola Tesla” iz Banjaluke pozvalo je početkom mjeseca zainteresovane za rad u tekstilnoj industriji da se najkasnije do 10. maja prijave kod lokalnih komisija u Foči, Rogatici, Novom Goraždu, Rudom, Kalinoviku, Čajniču i Višegradu.

Poziv je raspisan da bi se utvrdilo da li postoje preduslovi za realizaciju drugog klastera tekstilne industrije od 3.000 radnika u ovim opštinama.

Javno preduzeće “Nikola Tesla” iz Banjaluke provodi strategijski program razvoja tekstilne industrije u Republici Srpskoj.