Na koncertu u Foči, struja udarila basistu YU grupe

09.05.2013.

YU grupa

FOČA – U Gradskoj dvorani u Foči, sinoć je, pred više od 1000 posjetilaca, održan koncert YU grupe, najstarijeg rok sastava na prostoru bivše Jugoslavije.

Publika je uživala u hitovima ovog benda: Crni leptir, Kosovski božuri, Čudna šuma, Mornar, Dunave, ali i novijim pjesmama.

Na samom početku koncerta, na bini je struja udarila basistu ovog benda, Žiku Jelića, koji je par minuta bio u nesvijesti, ali su zahvaljujući brzoj intervenciji fočanskih ljekara, koji su se zadesili na koncertu, izbjegnute teže posljedice. Žika je prebačen u fočansku bolnicu radi medicinskih pretraga, nakon čega se njegovo stanje stabilizovalo. Pretpostavlja se da je strujni udar izazvao kratak spoj zbog probijanja mrežnog napona na instrumente.

Ostatak YU grupe održao je sjajan koncert, a na bini im se pridružio jedan od najboljih gitarista u BiH, Muris Varajić, koji živi u Sarajevu, a rodom je iz Foče.

Članovi benda bili su zadovoljni atmosferom u Gradskoj dvorani i obećali su da će sljedeći koncert održati u punom sastavu.