Na konkurs se prijavila 834 lica

SRNA - Radoje Tasić - 24. маја 2013. 058.ba

Tekstilna industrija

VIŠEGRAD – U Višegradu su se 834 lica prijavila za rad u tekstilnoj industriji do 23. maja, po produženom konkursu privrednog društva „Nikola Tesla“ iz Banjaluke, potvrdio je Srni predsjednik komisije za prijem radnika u Višegradu Žan Marjanović.

Marjanović je rekao da su prijavljeni na konkurs starosti do 35 godina, a 65 odsto je žena.

On je naveo da će u prvoj fazi za rad u konfekciji biti primljeno 200 radnika, a kasnije još toliko.

Iz kancelarije komisije za prijem radnika za područje Višegrada, koja je smještena u Andrićgradu, potvrđeno je da će spisak primljenih biti objavljen naredne sedmice, nakon razgovora predstavnika Vlade Republike Srpske i firme „Nikola Tesla“.

Marjanović kaže da se razmišlja o smještaju konfekcije u prazne hale preduzeća „Vetfarm“ u Višegradu, ili će se potražita druga lokacija.

U opštinama Rogatica, Kalinovik, Čajniče, Rudo, Višegrad, Foča i Novo Goražde, kako je ranije najavljeno, u tekstilnoj industriji trebalo bi biti zaposleno oko 3.000 radnika.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,