Od 9. do 13. maja Višegrad domaćin 10. Međunarodnog festivala folklora

08. маја 2013. 058.ba

Defile folklorista Višegradom

Foto arhiva

KONCERTI U ANDRIĆGRADU I GRADSKOJ DVORANI

VIŠEGRAD – U organizaciji KUD-a „Bikavac“ i pod pokroviteljstvom opštine Višegrad, od 9. do 13. maja Višegrad je domaćin 10. Međunarodnom festivalu folklora „Višegrad 2013“ na kome učestvuje 11 folklornih ansambala iz šest zemalja.

Iz Grčke dolaze KUD-ovi „Glosa“ i „Tahagara“, iz Bugarske „Učetilite“ i „Ritmovi Rile“, a iz Rumunije KUD „Gagurelul“.

Na festivalu Srbiju predstavljaju KUD-ovi Vojvoda Janko Katić“ iz Mladenovca, „Kruna“ iz Obrenovca“ i „Prvi Partizan“ iz Užica, a Republiku Srpsku dva KUD-a iz Višegrada“, „Kralj Petar Prvi Ujedinitelj“ i „Bikavac“.

Pored opštine Višegrad organizaciju festivala su pomogli preduzeće „Hidroelektrane na Drini“, „Andrićgrad“ i Gradska dvorana Višegrad, kao i jedan broj sponzora iz Višegrada.

Prema Protokolu 10. Međunarodnog festivala folklora „Višegrad 2013“ u četvrtak, 9. maja je doček gostiju iz Grčke, Bugarske i Rumunije, a uvodni koncert je u petak, 10. maja u 18 časova na Trgu Nikole Tesle u Andrićgradu“, čemu će predhoditi defile učesnika sa ćuprije na Drini.

Glavni festivalski dan je u subotu, 11. maja, kada će načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković, u 12 časova, organizovati prijem za učesnike. U 17 časova počinje defile učesnika sa ćuprije na Drini, višegradskim ulicama do Gradske dvorane, gdje se u 18 časova održava Festivalski koncert. Festival će, nakon svečanog defilea, otvoriti načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković.

U nedjelju, 12. maja planirano je druženje učesnika Festivala u Višegradskoj Banji, a u ponedeljak, 13. maja je ispraćaj gostiju.

Osnivač festivala je Srpsko sokolsko društvo „Soko“ iz Dobruna, a od 2012. godine njegovu organizaciju preuzeo je KUD-„Bikavac“ iz Višegrada.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: