Planinari iz Čajniča sa gostima iz Kragujevca uspiješno osvojili “Stražicu”

25.05.2013.

Planinari iz Čajniča

ČAJNIČE – Novoformirano Planinarsko ekološko društvo “Vijogor” Čajniče, ugostilo je u subotu 18. maja 51-og planinara iz Kragujevca, sa kojima su u nedjelju uspješno obavili svoj zadatak i popeli se na sami vrh planine “Stražica”, visok 1.342. metra nadmorske visine.

Velelepni brdsko planinski krajolik opštine Čajniče, bogat crnogoričnom šumom, pitkom vodom, te zdravom i u svakom smislu očuvanom životnom sredinom, prava je atrakcija i poželjna destinacija, svih putnika namjernika u ovo mjesto. Tako je ovom prilikom, planina “Stražica” zadivila svojom ljepotom goste iz Kragujevca i opravdala realnu sliku svih prirodnih ljepota ovoga kraja.

Planinari iz Čajniča

– “Uspon do vrha “Stražice” trajao je oko 2 sata i 30 minuta, a u jednom pravcu, pređeno je 7,5 kilometara. Za vođu puta ispred Planinarsko ekološkog društva “Vijogor”, izabran je Branko Ćuk. Maršuta kretanja planinara prema vrhu “Stražice”, bila je kroz Naselje Brajćevac, zatim “Nurina pećina”, uspon pored “Ski lifta”, Prijemet, “Božova ravan” i nakon toga osvajanje samog vrha planine, na kojem smo se zadržali oko sat vremena, koje smo iskoristili za odmor i grupno fotografisanje. Goste iz Kragujevca, oduševile su prirodne ljepote našeg kraja, netaknuta priroda, čist vazduh, izvori pitke vode, kao i božanstvena ljepota “Stražice”. S obzirom, da je Planinarsko ekološko društvo “Vijogor” Čajniče, tek formirano, posjeta planinara iz Kragujevca, bila je od velikog značaja za nas. Ovom prilikom, izmjenili smo iskustva, ideje i planove za dalje aktivnosti”, rekao je Saša Mašić, predsjednik Planinarsko ekološkog društva “Vijogor” Čajniče.