Promocija doktora nauka

31.05.2013.

Promocija doktora nauka u Foči

FOČA – U okviru proslave Dana i Krsne slave Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS), svečano promovisana 32 doktora nauka. Medicinski fakultet u Foči dobio 6 novih doktora nauka, a Hiruruška klinika čak 3.

Čestitajući doktorantima na zvanju i uloženom trudu, rektor UIS-a prof dr Mitar Novaković poručio im je da su za okončanje doktorskih studija odabrali jednu od najbolje organizovanih i u domaćoj i međunarodnoj akademskoj zajednici najcjenjenijih visokoškolskih institucija u RS i BiH.

Promociji doktora nauka UIS-a prisustvovao je i ministar prosvjete i kulture u Vladi RS prof dr Goran Mutabdžija, ambasador Grčke u BiH nj.e. Karolos Gadis, prof dr Milorad Jevtić, rektor Univerziteta odbrane iz Beograda, kao i načelnici Skupštine grada Istočno Novo Sarajevo i Foča.

„Želimo da se čuje glas akademaca i da budemo kreatori pozitivnih promjena u društvu. Očekujem da će i danas promovisani doktoranti biti dio tog procesa, kao i svega drugog pozitivnog na ovom univerzitetu”, zaključio je ministar Mutabdžija.

Medicinski fakultet u Foči ponosan sa 6 promovisanih doktora nauka: 3 doktora stomatologije i 3 doktora medicine. Hirurška klinika dobila svoja 3 doktora nauka: dr sc med Vjeran Saratlić, neurohirurg, dr sc med Sanja Marić, anesteziolog i dr sc med Radmil Marić, opšti i vaskularni hirurg.