Radovan Rosić najbolji šahista penzioner

28.05.2013.

Radovan Rosić - šahista iz Rogatice

ROGATICA – Najbolji šahista penzioner za 2013. u Rogatici je Radovan Rosić. Rezultat je to prvenstva koje je ovih dana održano u organizaciji Opštinskog udruženja penzionera i jedna je od manifestacija posvećenih 20-godišnjici formiranja i uspješnog rada ove organizacije.

Na prvenstvu, koga je otvorio prvi predsjednik Udruženja iz ratne 1993. godine Aćim Eleta, učestvovalo je 9 šahista. Igrao je svak sa svakim i Rosić je sakupio 7 poena iz 8 partija. Drugo mjesto zauzeo je Zoran Ž. Đerić sa 6,5, treće Slobodan Gavrić sa takođe 6,5 poena, ali sa manje pobjeda, četvrto Milkan Nerić-Memorija sa 4,5 poena i tako radom.

Penzioneri šahiste iz Rogatice

Četvorica najbolje plasiranih šahista uz diplome dobili su i novčane nagrade organizatora od 80 maraka za osvojeno prvo, 50 drugo, 40 treće i 30 maraka za četvrto mjesto i uz prigodnu svečanost uručio im ih je sadašnji predsjednik Udruženja Drago Vukašinović.

Pored diploma i skromnih nagrada Rosić, Đerić i Gavrić izborili su pravo učešća na predstojećem prvenstvu penzionera šahista Republike Srpske koje će se održati u Trebinju.