Uskoro rekonstrukcija rasvjete tunela u Nezucima

SRNA - Radoje Tasić - 31. маја 2013. 058.ba

Tunel u Višegradu

Foto arhiva

VIŠEGRAD – Radnici „Romanijaputeva“ uskoro počinju rekostrukciju rasvjete u tunelu „Nezuci“ na magistralnom putu Ustriprača – Višegrad, rekao je direktor Mirko Pandurević.

Pandurević je istakao da su im posao povjerili „Putevi Repbulike Srpske“ i da će uskoro tunel biti osvijetljen kako propisi nalažu, čime će se olakšati saobraćaj na ovoj dionici magistrale.

Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković potvrdio je da je u nekoliko navrata intervenisao kod „Puteva Srpske“ i nadležnog ministarstva da se popravi rasvjeta u tunelu.

„Što se tiče bezbjednosti saobraćaja, tunel u Nezucima je posljednjih nekoliko godina bio skoro `crna tačka`, jer nema rasvjete, a sredini se pojavila i voda“, rekao je Mišković.

On je dodao da su se na loše uslove vožnje kroz tunel žalili i mnogi vozači, a bilo je sugestija saobraćajne policije na probleme vožnje.

Prošle i pretprošle godine popravljena je rasvjeta u većem broju dužih tunela na dionici puta Višegrad- Ustiprača, kojih ukuppno ima 29.

Put Višegrad – Ustiprača izgrađen je 1961. godine, a nova saobraćajnica napravljena je prilikom gradnje HE „Višegrad“ od 1987. do 1989. godine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , , ,