Veličanstven doček karatistima Srpske [FOTO+VIDEO]

SRNA - Radoje Tasić / Foto:058.ba - 16. маја 2013. 058.ba

Karatisti u Andrićgradu

ANDRIĆGRAD – Više od hiljadu građana Višegrada dočekalo je večeras na Trgu Nikole Tesle u Andrićgradu članove karate reprezentacije Republike Srpske Nikolu Polugu, Danku Gavrilović, Maju Mrdinju i Tamaru Lozo, koji su sa Zoranom Bakmazom i Mladenom Ploskićem, osvojili devet medalja na Svjetskom prvenstvu u organizaciji Karate federacije VKC u Melburnu u Australiji.

Najuspješniji sportisti su dočekani na kapiji Andrićgrada da bi uz zvuke pjesme „Marš na Drinu“ došli do Trga, gdje su pozdravljeni ovacijama.

„Bilo je teško u Melburnu, borbe su bile česte, ali sam se trudio da opravdam povjerenje trenera i sponzora mog odlaska na svjetsko prvenstvo – Andrićgrada“, rekao je Poluga i istakao da je ponosan što je još jednom postao svjetski prvak.

Danka Gavrilović je zahvalila opštini Višegrad i ostalim koji su pomogli da ode u Melburn, ali i Srbima koji žive u Australiji, koji su takmičarima Republike Srpske pružali svaku vrstu pomoći. „Oduševljena sam dočekom u Andrićgradu i mojim sugrađanima koji su došli da nas pozdrave“, istakla je Gavrilovićeva.

Sportski direktor karate reprezentacije Republike Srpske Rajko Radulović naglasio je da nije slučajan uspjeh mladih karatista na svjetskom prvenstvu i da oni ostvaruju dobre rezultate i na svim drugim takmičenjima.

Proslavljeni režiser Emir Kusturica rekao je da će kapije Andrićgrada zapamititi mnoge uspješne ljude iz svih oblasti života, koji kroz njih prolaze, kao i mlade karatiste koji su punim srcem branili boje Srpske.

„Grad od kamena će i ubuduće dočekati sve koji su se istakli u znanju i vještinama i pružaće im punu poršku, kao i zlatnim i srebrnim karatistima“, istakao je Kusturica.

Član Karate kluba „Drina“ iz Višegrada Nikola Poluga je na svjetskom prvenstvu u Melburnu osvojio zlatnu, a Danka Gavrilović srebrnu medalju.

Mladen Ploskić i Zoran Bakmaz su se okitili srebrnom, Maja Mirdinja bronzanom medaljom, dok je ženska reprezentacija Republike Srpske osvojila zlato, a muška srebro na ovom prvenstvu.

Troškove odlaska karatiste Nikole Poluge u Melbern snosio je Andrićgrad, a Danke Gavrilović opština Višegrad i drugi sponzori.

[royalslider id=“74″]

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , , , ,