3D filmovi u Rogatici

15.06.2013.

ROGATICA – U petak, 21.06.2013. godine, u kino-sali Centra za kulturu u Rogatici prikazuju se 3D filmovi “Čuvari tajnog kraljevstva“ i “Fast and furious 6“.

Cijena ulaznice je 4 KM.

 

Čuvari tajnog kraljevstva [18:00]

Film-Čuvari tajnog kraljevstva

IZVORNO IME: Epic
REŽIJA: Chris Wedge
ULOGE: Amanda Seyfried, Josh Hutcherson, Beyoncé Knowles
ŽANR: animirani, avantura, komedija
TRAJANJE: 102 min
GODINA: 2013
CIJENA: 4 KM

SADRŽAJ FILMA:

Priča o vječitoj borbi koja se odvija svuda oko nas, borbi između sila dobra, koje štite prirodu, i sila zla koje žele da je unište, prati tinejdžerku koja iznenada dospjeva u tajni univerzum naseljen zabavnim i jedinstvenim junacima. Ona mora da udruži snage sa njima kako bi sačuvali njihov i naš svijet.

 

Fast & Furious 6 [20:30]

Film-Paklene ulice

IZVORNO IME: Fast & Furious 6
REŽIJA: Justin Lin
ULOGE: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson
ŽANR: Akcija, Triler
TRAJANJE: 130 min.
GODINA: 2013
CIJENA: 4 KM

SADRŽAJ FILMA:

Otkako su Dom (Dizel) i Brajan (Voker) izveli pljačku u Riju, srušili carstvo najvažnijeg čovjeka i odnijeli 100 miliona dolara, naši heroji su živjeli raštrkani po cijelom svijetu. Ali nemogućnost da se vrate kući i život u bjekstvu čine njihove živote nekompletnim.

U međuvremenu, Hobs (Džonson) prati organizaciju smrtonosnih vozača, profesionalnih ubica u preko 12 zemalja. Njihovom vođi (Evans) pomaže drugi čovjek organizacije, što će se ispostaviti da je Domova ljubav za koju je mislio da je mrtva, Leti (Rodrigez). Jedini način da se zaustavi ova kriminalna banda jeste da se oni nadmudre na ulici, zbog čega će Hobs zamoliti Doma da okupi svoj elitni tim u Londonu. Isplata? Pomilovanja za sve njih kako bi mogli da se vrate svojim kućama i porodicama.