Dječije igre bez granica i smijeh do suza u Ziličini [FOTO]

Sreten Mitrović / 058.ba - 17. juna 2013. 058.ba

Dječije igre bez granica u Rogatici

ROGATICA – Uz materijalnu pomoć načelnika opštine Tomislava Puhalca, razumjevanje roditelja i Slobodana Brkića vlasnika zemljišta sve popularnijeg izletišta Rogatičana u Ziličini, Dječije obdanište iz Rogatice prošle nedelje, 16. juna, organizovalo je već tradicionalne „Dječije igre bez granica“.

Luka Brkića tog lijepog i toplog junskog dana u modrozelenom okruženju koje daju šume Koštice i kanjom bistre i brze Rakitnice bila je u znaku djece, mladih roditelja čija djeca borave u Obdaništu i ostale djece iz grada, ali i drugih ljubitelja prirode. Više od zvaničnog razglasa orila se dječija graja, ponekad miješana i sa plačom maminih i tatinih maza. Navijalo se za svoje, a oni su bili – u plavim majicama ekipa „Dambi“, narandžastim „Bambi“ i žutim, najmlađi, „Pačići“.

Igre, kao i kod odraslih, imale su svoje discipline kojih je bilo čak 10. Igralo se po pravilima koja su primjenjivale vaspitačice u ulozi sudija pod kontrolom „vrhovnog“ sudije v.d. direktorke Obdaništa Nataše Duvnjak.

Takmičenja su počela kros trkama. Kod najmlađih pobijedila je Aleksandra Mihajlović, u srednjoj grupi Nađa Ujić, kod predškolske grupe (djevojčice) Marija Đerić, a kod dječaka Milan Cvijetić.

U disciplini muzičke stolice kod najmlađih pobijedio je Marko Motika i u grupi predškolaca Nikolina Obradovcić i Marko Knežević.

Na poligonu 1. najuspješnija je bila Marija Đerić, na poligonu 2. grupni pobjdnici bili su Mahajlo Novosel, Vasilije Paunić i Jelena Đurić.

U baratanju džambo loptom pobijdili su Andrej Pečenica i Miloš Matović.

Pobjednik u golfu je Milan Cvijetić.

Košarka i još neke discipline protekle su uz pomoć roditelja, koji su sa oduševljenjem prihvatili ponudu da pomognu svojim kćerkama i sinovima. Tako su u košarci sa roditeljima najuspješniji bili Milica Jovanović sa tatom Milanom. U bejzbolu Sonja Karišik i njen tata Drago.

Održeno je i takmičenje „Ja sam najjači i najjača“. Pobijedila je Maja Sokolović i Vasilije Paunić. Ipak, najviše pažnje, navijanja i smjeha izazvalo je navlačenje konopca. Pobjednik nije registrovan, jer su neki popaali od smijeha, ali će se ova „sportska disciplina“ dugo pamtiti i prepričavati.

Pošto je uz preko 60-toro djece iz Obdaništa na izletu u Ziličini bio i ne mali broj djece, koju čuvaju mame, tate, bake i deke, i za njih je organizovano tekmičenje u krosu. U svojoj kategoriji najuspješniji su bili Lika i Nikola Jovanović, Luka Bojat i Marija Gračanin.
Svim učesnicima Igara, uz pomoć roditelja, rukovodstvo Obdaništa obezbjedilo je marendu i podijelilo zahvalnice, a pobjednicima po disciplinama i diplome.

[royalslider id=“78″]

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,