Iza fudbalera Drine HE još jedna uspješna sezona

06.06.2013.

FK Drina

VIŠEGRAD – U nedavno završenom šampionatu I lige RS fudbaleri Drine HE su zauzeli mjesto u sredini tabele. Dosta je razloga za zadovoljstvo u redovima višegradskog prvoligaša jer je cilj zacrtan pred start prvenstva ostvaren. Međutuim, izabranicima Marka Vidakovića nije baš sve išlo po planu kako to na kraju tabela pokazuje.

– Veoma loš start na početku jesenje polusezone kada do šestog kola nismo osjetili slast pobjede nije nam ulijevao previše nade za optimizam. Oslonili smo se na vlastiti igrački kadar koji je bio podmlađen, nedostajalo nam je par igrača na određenim pozicijama i platili smo danak neiskustvu. Zimskiu pauzu smo dočekali na 12. poziciji sa isto toliko osvojenih bodova i sa strijepnjom smo iščekali proljećne okršaje – ističe Marko Vidaković, trener Višegrađana.

U pauzi su stigla pojačanja, obavljene su kvalitetna pripreme i Višegrađani su potpuno spremni dočekali nastavak prvenstva.

– Podatak da smo u drugom dijelu šampionata osvojili 25 bodova, od toga 12 na gostovanjima, dovoljno govori koliko smo podigli kvalitet u odnosu na jesen, jer je ostvareno osam pobjeda, jednom smo remizirali i četiri meča izgubili. Igrači su dali maksimum, igrali su kao preporođeni, naročito se to odnosi na samu završnicu prvenstva kada smo ostvarili pet vezanih pobjeda a jedina zamjerka im se može uputiti na poraz u posljednjem kolu od Rudara pred domaćom publikom kada je došlo do opuštanja. Sve kad se sabere na kraju su se kockice ukopile od davljenika smo stigli do šeste pozicije na tabeli. Bili smo među najuspješnjim timovima proljećne polusezone i moramo biti potuno zadovolljni. Drina HE je ostala i sigurno će biti i u budućnosti stabilan prvoligaš – zaključio je Vidaković.