Još jedno priznanje “Perućici”

20.06.2013.

STK Perućica

FOČA – Na predstojećem Evropskom prvenstvu za mlade stonotenisere, koje će biti održano u julu u Ostravi (Češka Republika), STK “Perućica” će imati dva predstavnika. Pored već poznate činjenice da će u sastavu kadetske reprezentacije BiH nastupiti članica “Perućice” Snežana Marković, ovih dana poziv je stigao i na ime Milenka Kovača, predsjednika Upravnog odbora “Perućice”, koji će, u svojstvu licenciranog međunarodnog sudije, putovati na Prvenstvo.

Ovo je veliko priznanje, kako meni lično, tako i Klubu, jer se na ovaj način uspostavljaju kvalitetni sportski odnosi sa ETTU (Evropska stonoteniska federacija) i drugim savezima i klubovima širom Evrope. Posebno mi je zadovoljstvo što će u Ostravi nastupiti i Snežana, pa ću moći da pratim njene mečeve na licu mjesta, nažalost bez mogućnosti otvorenog navijanja. Ovo je moje drugo učešće na Evropskom prvenstvu, jer sam prošle godine debitovao kao sudija na Prvenstvu u Beču, navodi Kovač.

Ovih dana zasjedaće Upravni odbor Kluba, kako bismo analizirali rezultate i finansijsku situaciju u prvom polugodištu 2013. godine i kako bismo tražili rješenje za nedostatak novca, neophodnog za Snežanin odlazak u Ostravu, jer smo iz Stonoteniskog saveza BiH obaviješteni da Savez nema novca i da takmičari, ili klubovi, moraju finansirati kompletno učešće, ukoliko žele da nastupe na Prvenstvu. Svjesni štete, koju bismo nanijeli Snežani, a i Klubu, ukoliko ne bi putovala za Češku, već smo se obratili potencijalnim sponzorima, resornim ministarstvima i pojedincima. Dosadašnjim odzivom sponzora u proteklih 6 mjeseci smo zadovoljni, na čemu se svima zahvaljujemo, a javnost će uskoro biti detaljnije upoznata sa imenima i iznosima donacija, ističe na kraju Kovač.

Treba napomenuti da su u toku zajedničke pripreme mladih reprezentacija Srbije i Republike Srpske u Subotici, na kojima učestvuje i Snežana, a sve u cilju postizanja što bolje forme uoči Balkanskog i Evropskog prvenstva.