Kamp prijateljstva 2013

27. juna 2013. 058.ba

Kamp prijateljstva 2013

FOČA – U NP Sutjeska od 05. – 08.07.2013. u organizaciji Ferijalnog saveza Republike Srpske i NP Sutjeska, održaće se treći po redu “Kamp prijateljstva 2013”. Naime, „Kamp prijateljstva“ je kulturno-obrazovno-sportska aktivnost koja  ima za cilj prvenstveno promociju mobilnosti mladih, razmjenu iskustava mladih iz različitih dijelova Republike Srpske kao i edukaciju, podizanje svijesti i unaprijeđenje generičkih znanja učesnika kampa. Osim toga cilj kampa je i promocija lokalne turističke ponude, i to one usko vezane za omladinski turizam (kao što je avanturistički turizam/rafting, planinski turizam i sl.) kao i unaprijeđenje znanja i vještina mladih o ruralnim područjima, te ekologiji i zaštiti životne sredine.

 

I ove godine, sve učesnike očekuju raznovrsne i zanimljive aktivnosti kampa:

  • Edukativne: Glavne teme ovogodišnjeg kampa su „Prijateljstvo“, „Održivi razvoj, ekologija i zaštita životne sredine“ i „70. godina od Bitke na Sutjesci – istorijski značaj“. Osim ovih u okviru edukativnih radionica, mladi će razgovarati o temama kao što su: mobilnost mladih, omladinski aktivnizam, omladinski turizam, mladi i zdravlje, sport i rekreacija, život mladih u lokalnoj sredini…
  • Sportsko – turističke: obilazak Nacionalnog parka Sutjeska, rafting u kanjonu Tare, posjeta Vidikovcu u prašumi Perućici, planinarenje Prijevor – Trnovačko jezero (posjeta katunima)
  • Kulturno-zabavne: studentske predstave i promocije studentskih filmova

Muzički koncerti

  • Letu štuke – petak 05.07.;
  • Rambo Amadeus – subota 06.07.;
  • S.A.R.S. – nedjelja 07.07.

Napomena: svi koncerti biće održani u večernjim satima – iza 21:00. Ulaz je SLOBODAN!!!

 

Osim nastupa prijatelja Kampa prijateljstva: Letu štuke, Rambo Amadeus i S.A.R.S., od 05. – 08.07. u NP Sutjeska/Tjentište, kao predgrupe popularnih bendova/izvođača, natupiće:

  • Petak, 05.07. – Tupas Mene 
  • Subota, 06.07. – Sharks, Snakes & Planes 
  • Nedjelja, 07.07. – Hypnotized

Prijatelji „Kampa prijateljstva 2013“ su poznati muzičar i UNICEF-ov ambasador dobre volje, Rambo Amadeus, poznati srbijanski glumac, Zoran Cvijanović i slavni režiser i profesor Emir Kusturica koji će učestvovati u edukativnim radionicama i panel diskusijama, te mladima prenijeti lična znanja, iskustva i stavove iz navedenih oblasti, a sve u cilju razvijanja svijesti kod mladih ljudi i unapređenja istih.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , , , , ,