Ključan Andrićev institut

SRNA - 27. juna 2013. 058.ba

Rajko Kuzmanović

ANDRIĆGRAD – Andrićev institut, koji će biti otvoren sutra u okviru Andrićgrada u Višegradu, veoma je značajan, jer će na neki način spajati kulturu, istoriju, istok i zapad, izjavio je Srni predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske /ANURS/ Rajko Kuzmanović.

„Pokazaće da imamo snage i mogućnosti da radimo na kulturnom razvoju, kako bi pobijedila kultura mira naspram nekulture rata i međusobnog neuvažavanja“, istakao je Kuzmanović.

Prema njegovim riječima, projekat Andrićgrad je značajan poduhvat koji treba da se radi i odvija transparentno i uredno.

„Prema mom mišljenju, radovi na izgradnji i sve ostalo je do sada teklo sasvim dobro“, rekao je Kuzmanović.

Nizom kulturnih i vjerskih manifestacija danas i sutra svečano će biti obilježeno dvije godine gradnje Andrićgrada.

Program proslave počeće danas u 18.00 časova u prostorijama bioskopa „Doli Bel“, kada će se održati promocija izdanja ANURS-a.

Na Vidovdan, 28. juna, biće otvoren i Andrićev institut, kao i upravna zgrada preduzeća „Hidroelektrane na Drini“.

U Andrićevom institutu biće promovisana knjiga „Pisac i priča – stvaralačka biografija Ive Andrića“ autora Žanete Đukić Perišić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,