Lijepo druženje fudbalera u Rogatici

16.06.2013.

Stari fudbaleri Mladosti

Prisjećanje na istorijske uspjehe

ROGATICA – U bogatoj fudbalskoj istoriji rogatičke Mladosti zlatnim slovima je upisana generacija fudbalera rođenih 1980/81. godine.

Prije sedamnaest godina okitili su se mladi Rogatičani titulom prvog kadetskog prvaka RS kada su u Modriči savladali vršnjake iz Doboja ekipu Sloge i podigli pobjednički pehar.

Godinu dana kasnije kao juniori bili su vicešampioni RS jer su u finalnom meču poraženi od Borca u Banjaluci.

Slično je bilo i 1988. godine, Borac je ponovo bio bolji a juniori Mladosti su morali da se zadovolje drugim mjestom. Iste godine su stigli i do finala Kupa RS međutim pehar je prigrabila ekipa sloge iz Srpca a Rogatičnima je pripala srebrna medalja.

Tvorac ove sjajne i talentovanu generacije bio je Radisav Zeković koji je jedno vrijeme je bio u stručnom štabu kadetske reprezentacije RS, sada je delegat na I ligi.

Većina igrača nakon određenog perioda provedenog u matičnom klubu istakla se nastupima za BiH premijerligaške klubove kao i ekipe iz okruženja.

Mladen Žižović je nastupao i još nastupa za članove elite bijeljinski Radnik, ugljevički Rudar, Zrinjski, banjalučki Borac jednu sezonu je proveo i u albanskom prvoligašu Tirani.

Boban Obradović je trenutno u crnogorskom Mornaru a igrao je za Glasinac, gatačku Mladost, budvanski Mogren i Petrovac.

Slaviša Ujić je bio omladinski reprezentativac BiH a nastupao je za Glasinac, gatačku Mladost, Slaviju, Drinu HE, Laktaše, Kozaru.

Brtanislav Ristanović i Željko Kulašević su bili čanovi Drine HE a Vladan Rakanović Glasinca.

Braća Mladen i Slavko Obrenović su nakon igračke karijere završili višu trenersku školu a potom stekli i Uefinu A licencu.

Ovih dana iskoristili su „fudbalski ljetni odmor“, svi su se okupili u rodnom gradu i uz druženje na izletištu pokraj Rakitnice uz pečeno jagnje i pokoje pićence prisjetili se lijepih vremena.

Nažalost osim svih lijepih trenutaka koji su pratili ovu generaciju bilo je i tragedija, prerana smrt Njegoslava Vukašinovića koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći presjekla je još jednu uspješnu karijeru. Prije odlaska na izlet njegovi bivši saigrači obišli su vječnu kuću klupskog kolege, položili su cvijeće i prislužili svijeće.

Na kraju druženja svi su čvrsto obećali da će ovo okupljnje prerasti u tradiciju koja će se nastaviti i narednih godina.