Mljekara Pađeni zadovoljna otkupom mlijeka u Foči

03.06.2013.

Mljekara Pađeni

FOČA – Direktor mljekare Pađeni, Nenad Vukoje i načelnik opštine Foča, Radisav Mašić, održali su sastanak o toku otkupa mlijeka u Foči. Otkup je počeo prije mjesec dana i obje strane su izrazile zadovoljstvo dinamikom i tokom ovog projekta.

Vukoje smatra da će broj zainteresovanih proizvođača biti veći, te da je rezultat nakon prvog mjeseca zadovoljavajući.

– „Dogovrili smo se o daljim koracima koje moramo svi da napravimo kako bi od ovoga napravili dobar posao za proizvođače mlijeka, za mljekaru ali i za opštinu. Prošlog mjeseca, kao početnog, svaki drugi dan se otkupljivalo, u prosjeku, hiljadu litara mlijeka, tako da je iz Foče prošlog mjeseca otkupljeno oko 15 000 litara mlijeka, sa tenzijom rasta“ – naglasio je Vukoje.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić kaže da je na prošloj sjednici SO Foča utvrđen kriterijum kojim će opština 100.000 maraka izdvojiti za poljoprivredne podsticaje.

– „Tu prije svega mislimo na razvoj stočarstva, prevashodno na razvoj mljekarstva. Sa mljekarom Pađeni smo u veoma dobrim odnosima i rezulati koje smo dobili u prvom mjesecu su ohrabrujući. U odnosu na prošlu godinu, kada je to radio Milkos, povećanje otkupa je 3,5 puta veće nego što je to bilo“ – naglasio je Mašić.

Mljekara Pađeni garantuje redovnost isplate fočanskim proizvođačima, a danas je realizovana i prva uplata. I pripremi je formiranje sabirnog centra za otkup, što će biti realizovano narednih dana.

Opština Foča - Nataša Miletić