Na Tjentištu obilježeno 70 godina od Bitke na Sutjesci

Novosti.rs - 15. juna 2013. 058.ba

70 godine Bitke na Sutjesci

FOČA – Vlada Republike Srpske nastaviće da ukazuje na vrijedne tekovine antifašističke borbe i da širi ideje borbe protiv fašizma, rekao je u petak na Tjentištu ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić, na obilježavanju 70 godina od Bitke na Sutjesci.

Đokić je istakao da su se sedamdeset godina otkada je na ovim prostorima vođena jedna od najslavnijih bitaka iz Narodnooslobodilačke borbe, na Tjentištu većim dijelom okupili potomci slavnih predaka koji su vodili veliku bitku.

– Ponosni smo na njih zato što su je vodili sa neviđenom odlučnošću, vjerom i idejama u stvaranje novog pravednog društva u kojem smo uživali više od pet decenija, iz kojeg pamtimo slobodu i osjećaj ravnopravnosti, priznanja i poštovanja svakog pojedinca – naglasio je Đokić.

On je dodao da će potomci teško dobiti tako veliko priznanje kao što su ga za svoju borbu dobili preci.

– Mnogo je razloga da se ovde okupljamo i da nikada ne potisnemo sjećanje na njih – naglasio je Đokić.

On je rekao da su učesnici Bitke na Sutjesci imali vjeru da mogu uspjeti i suprotstaviti se najvećem zlu u svijetu – fašizmu i da su upisali ovaj prostor u najsvetlije stranice svjetske istorije.

– Kada nam zatreba svjetionik za bolje dane, uvijek ga možemo pronaći ovde u Dolini heroja. Iako u ovoj državi danas nešto drugačije živimo, treba da učinimo sve da se zajedno svi narodi podsjećaju na grandioznu odlučnost kojom su svi borci stvorili društvo u kojem su svi zadovoljno živjeli – naveo je Đokić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,