Održan godišnji koncert KUD-a Vila

Opština Foča - Nataša Miletić - 03. juna 2013. 058.ba

KUD Vila Foča

FOČA – Godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva Vila održan je u Gradskom pozorištu, kojim su, ujedno, završeni Majski dani duhovnosti i kulture u Foči.

Igrama sa prostora Vranja, Bosilegradskog krajišta, Šumadije, Centralne Srbije i Makedonije, svi ansambli KUD-a Vila predstavili su se sugrađanima, koji su aplauzima pokazivali oduševljenje. Podrška publike je ono što podstiče članove KUD-a Vila da i dalje dobro rade i svoj rad predstavljaju ljubiteljima folklora, smatra Slobodan Kovač jedan od dobitnika zlatne plakete za 15 godina igranja u društvu.

– „Velika mi je čast što sam dobio Zlatnu plaketu, od djetinjstva sam član KUD-a Vila i to je moja druga porodica“ – istakao je Kovač.

KUD Vila Foča

Koreograf KUD-a Vila Zoran Joković zadovoljan je igrom svojih članova i izrazio je zadovoljstvo jer su na ovogodišnjem koncertu premijerno izvedene igre iz Povardarja, koje su vrlo zahtjevne. Ono na šta je posebno ponosan jeste što je rukovodstvo KUD-a imalo priliku da dodjeli Zlatne plakete članovima koji igraju folklor u ovom društvu više od 10, odnosno 15 godina.

– „Dosta je mladih ljudi koji su dobili plakete i oni su više od polovine svog života proveli u KUD-u. Ima i onih koji su sa nama i 17 godina. Pored folklora i kvaliteta istakao bih njihovo drugarstvo koje je veliko i snažno već dugo godina. KUD Vila je društvo sa bogatom tradicijom, nastavljamo dalje sa radom i veliku pažnju posvećujemo našim najmlađim članovima“ – istakao je Joković.

Gosti Godišnjeg koncerta KUD-a Vila bili su i KUD Sveti Pantelejmon iz Han Pijeska, koji su se predstavili igrama iz okoline Sarajeva. Koreograf Milan Kušić najavio je dalju saradnju ova dva društva.

– „Sada kada je ekonomska kriza na udaru, mi sve više sarađujemo sa komšijama, što je za nas i najljepše. Planiramo da u toku ove godine KUD Vila nastupi u Vlasenici, Rogatici i Han Pijesku“ – naglasio je Kušić.

KUD Vila Foča

Ono što je oduševilo goste iz SPKD Prosvjeta iz Vlasenice, koji su nastupali sa Šopskim igrama, jeste veliki broj djece koji su članovi KUD-a Vila, rekao je Milovan Lelek.

– „Koncert KUD-a Vila bio je zaista veličanstven i drago nam je da smo bili dio ovog programa. Najviše me oduševilo to što je večeras na pozornici nastupilo dosta male djece, koja vole folklor, trude se da odigraju najbolje što mogu i drago mi je da se naša spska tradicija čuva kroz folklor“ – rekao je Lelek.

Na Godišnjem koncertu KUD-a Vila nastupila je i etno grupa Kimval.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,