Održani izbori u mjesnim zajednicama

Opština Foča - Nataša Miletić - 10. juna 2013. 058.ba

Izbori-glasanje

FOČA – U svim mjesnim zajednicama na području opštine Foča, u nedjelju 9. juna, održani su izbori za članove Savjeta mjesnih zajednica. Opštinska izborna komisija konstatovala je da je izlaznost zadovoljavajuća, tj. da se odazvao dovoljan broj birača koji su upisani u Centralni birački spisak, kako se izbori ne bi ponavljali. Od ukupno 17.117 registovanih birača na izbore za članove Savjeta mjesnih zajednica izašlo je 2.821 glasač odnosno 16,48 odsto.

U toku glasanja i nakon glasanja Opštinska izborna komisija nije imala prigovore od strane posmatrača. Jedino je na biračkom mjestu u Čelebićima Demokratski narodni savez (DNS) uputio prigovor o čemu će izborna komisija u roku dva dana donijeti odluku.

Nakon zvaničnih rezultata nadpolovičnu većinu u 14 mjesnih zajednica ima Srpska demokratska stranka (SDS) i to u mjesnim zajednicama: Lazarevo, Centar, Gornje Polje, Donje Polje, Dušanovo, Obilićevo, Rječica, Miljevina, Brod, Čelebići, Zavait, Kuta, Jošanica i Čelikovo Polje.

U mjesnim zajednicama Kratine, Izbišno, Kozja Luka i Jeleč najviše glasova su imali kandidati Stranke demokratske akcije (SDA), dok su kandidati Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) nadpolovičnu većinu osvojili u tri mjesne zajednice: Ustikolina, Dragočava i Livade.

U tri mjesne zajednice: Popov Most, Meštrevac i Godijeno nijedna politička partija ili grupa građana nije imala nadpolovičnu većinu izabranih kandidata.

U roku od sedam dana, izabrani članovi Savjeta mjesne zajednice će dobiti potvrde o izboru, dok će predsjednici Savjeta mjesnih zajednica biti izabrani na konstituirajućim sjednicama, koje će se održati u roku od mjesec dana.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,