Posjeta novinara u Nacionalnom parku „Sutjeska“

18.06.2013.

Info centar - NP Sutjeska

FOČA – Sa ciljem da se šira javnost upozna sa značajem i rezultatima projekta „Podrška razvoju eko turizma u NP Sutjeska“ organizovana је posjeta za nekoliko TV i novinskih kuća iz BiH. U NP „Sutjeska“ novinari su obišli nekoliko atraktivnih destinacija kako bi se upoznali sa konkretnim projektnim rezultatima koji su realizovani na terenu.

Novinarske ekipe su obišle novoizgrađeni Info centar, posjetili spomenik Bitke na Sutjesci, jezero Donje Bare, vidikovac Borić i Dragoš Sedlo. Tokom posjete predstavnici medija imali su priliku vidjeti i pokaznu vježbu pripadnika GSS-a.

U okviru ovog projekta koji je finansiran sredstvima EU u vrijednosti od oko 830.000,00 KM, a koji implementira Sarajevska razvojna agencija „Serda“ u partnerstvu sa opštinom Foča, urađene su i biciklističke i pješačke staze, renovirane tri planiske kuće, oformljena služba GSS-a, dodjeljeni grantovi za šest domaćinstava koja će pružati usluge u seoskim domaćinstvima, nabavljeno 25 bicikala, izrađen Web sajt, postavljena turistička signalizacija i promotivni materijal. Sve ove realizovane aktivnosti značajno će doprinijeti poboljšanju kvaliteta turističke ponude u NP „Sutjeska“.