Pozorišna predstava za djecu: “Dugonja, Trbonja i Vidonja“

Andrićgrad - 15. juna 2013. 058.ba

Dugonja, Trbonja i Vidonja

ANDRIĆGRAD – Andrićgrad poziva sve dječake i djevojčice uzrasta do 10 godina na zajedničko druženje i pozorišnu predstavu za djecu pod nazivom “Dugonja, Trbonja i Vidonja“ u izvedbi Velikog Teatra Jagodina.

Lokacija: Trg Nikole Tesle, Andrićgrad
Datum: Nedelja, 16.06.2013.
Vrijeme: 19:00
Ulaz slobodan.

RIJEČ REDITELjA (Bojan Miloradović)
Skoro da nema čovjeka koji u svom životu nije doživo ličnu tragediju. Bitno je u takvoj situaciji ne prepustiti se očaju i tuzi već pomoći sebi pronalaskom novog životnog smisla. Ta smisao može biti u pomoći drugima. Upravo o tome govori bajka „Dugonja, Trbonja i Vidonja“ Mladena Širole i koja se svrstava u klasiku dramske književnosti za decu. Predstava je zabavna, duhovita i poučna. Govori o mladiću Ivi koji, da bi pobjedio sopstvenu tugu, uz pomoć vile i tri otkačena, na prvi pogled malo šašava, više imaginarna nego realna bića, uspjevaju da oslobode svijet mržnje, zlobe i tiranije zle vještice. Osnovna misao djela, koja tvrdi da je najbolji način da se otrgnemo očaju, da pomognemo drugima, a onda i samima sebi važna je i aktuelna i u današnje vrijeme.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: