Projekti za povratnike

Opština Foča - 27. juna 2013. 058.ba

Foča-panorama

FOČA – Za trajno zbrinjavanje porodica iz kategorije izbjeglog i raseljenog stanovništva u Foči biće izdvojena značajna sredstva.

Tokom ove godine za tu kategoriju stanovništva biće izgrađeno 37 stambenih jedinica, dok će iz projekta kojim je predviđena izgradnja 600 stambenih jedinica u Republici Srpskoj, u Foči biti izgrađeno 15 do 20 stanova. Pored toga naći će se rješenje za trajni smještaj 115 porodica iz alternativnog smještaja.

Ovo je dogovoreno na današnjem sastanku pomoćnika ministra za izbjegla i raseljena lica Draga Vulete sa načelnikom opštine Radisavom Mašićem.

Interes je opštine da se za pomenute kategorije grade stambene zgrade, umjesto rekonstrukcije starih, dotrajalih objekata, što resorno Ministarstvo podržava. Socijalna osjetljivost i razumijevanje za kategoriju izbjeglog stanovništva, koju pokazuje aktuelna vlast u Foči, ima punu podršku Vlade Republike Srpske, rečeno je na današnjem sastanku.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: