Promovisan dokumentarni film „Kosma“ Sonje Blagojević, mlade rediteljke iz Beograda

22. juna 2013. 058.ba

Sonja Blagojević u Andrićgradu

TAMNA STRANA SRPSKE ZBILJE NA KOSOVU I METOHIJI

ANDRIĆGRAD – Posjetioci u malojn sali Multipleksa „Doli Bel“, u Andrićgradu, u petak veče imali su jedinstvenu priliku da odgledaju izuzetno zanimljiv dokumentarni film „Kosma“, mlade rediteljke iz Beograda, Sonje Blagojević.

Film slikovito i izuzetno dokumentarno odslikava mračnu stranu Kosovsko Metohijske zbilje kroz koju posljednjih decenija prolaze preostali Srbi u enklavama južne srpske pokrajine. Kako objašnjava rediteljka film se bavi teškim životom Srba koji se najčešće prećutkuje i zanemaruje u dnevno-političkim novinarskim vijestima.

Detalj iz filma Kosma

Naziv fiklma je inspirisan istoimenom skraćenicom pet uvezanih radio stanica na Kosovu i Metohiji koje, najčešće u izuzetno teškim uslovima i bez struje, ali uz pomoć agregata, održavaju komunikaciju sa preostalim Srbima koji tu, najčešće, žive u svojevrsnoj izolaciji od ostatka svijeta i pod stalnom prijetnjom Albanskih ekstremista.

Rediteljka Blagojević naglašava da je njoj i njenim producentima, Zoranu i Svetlani Popović, prevashodni cilj da što veći broj ljudi u biskopima vidi film “Kosma” jer se, kako kaže, „i te kako tiče svih nas“!

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,