Promovisan Prosvjetin kalendar

SRNA - Radoje Tasić - 08. juna 2013. 058.ba

Promovisan prosvjetin kalendar

VIŠEGRAD – U okviru programa „Višegradske staze“, kulturne manifestacije posvećene uspomeni na život i djelo nobelovca Ive Andrića, u Višegradu je danas predstavljen Kalendar Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ za ovu godinu.

Profesor Savo Ćeklić rekao je da je Kalendar ove godine bogatiji od prethodnog, da ima 300 naslova na više od 600 stranica.

„Ovo je knjiga za sve generacije, sva vremena i najvažnije je u tome da se ne čita od korica do korica, jer čitalac iz njenog sadržaja bira samo ono što njega interesuje“, dodao je Ćeklić.

Priređivač Kalendara Vojislav Maksimović preporučio je čitaocima da im ova „knjiga bude u uzglavlju“, kako je napisao Andrić, i da je čitaju kad imaju potrebu i kada im to vrijeme dozvoli.

„Govorili su mi neki da su u Kalendaru pročitali svaki tekst, moram im vjerovati, jer ne mogu da provjerim, ali znam da sam ga dva puta čitao – jednom prilikom odabiranja tekstova i drugi put kad sam vršio redakturu“, dodao je Makisimović.

Na predstvljanju knjige govirili su neki od autora koji su zastupljeni u ovogodišnjem Kalendaru.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,