Šesta revija tenisa u znaku maturanata

09.06.2013.

Tenis u Foči

FOČA – Sve je više Fočaka koji su ovladali zahtjevnom tehnikom teniske igre. Pokazao je to i šesti revijalni Foča open, koji je okupio 20 takmičara, što aktivnih članova Teniskog kluba Foča, što rekreativaca.

Najbolji je bio petnaestogodišnji Aleksandar Paprica, koji je u finalu savladao klupskog druga Vladimira Matovića, dvostrukog osvajača ovog turnira. Otprilike u isto vrijeme kada je Rafael Nadal u Parizu pomjerao granice tenisa, na ušću Ćehotine u Drinu vodila se velika borba dvojice fočanskih maturanata. Uspješniji od „velikog“, bio je „mali“ maturant. Slavio je rezultatom 6:3, 7:6 (8:6). Paprica je do finala došao pobjedama protiv Petra Radovića, Đorđa Radovića i Stefana Bjelogrlića, dok je Matović bio bolji od Ratka Ivanovića, Mihajla Mališa i Njegoša Miletića.

– Divan je osjećaj osvojiti Foča open. Protivnici su bili spremni i bilo je jako teško – rekao je nakon turnira novi šampion, Aleksandar Paprica.

Njegov protivnik u finalu, Vladimir Matović pokazao je još jednom da je veliki sportista. Prethodne noći je slavio maturu, ali ga to nije spriječilo da istrči na šljaku i u jednom danu odigra tri meča.

– Borio sam se koliko sam mogao. Protivnik je bio bolji i zasluženo je pobijedio, čestitam mu – rekao je Matović.

Turnir je trajao dva dana, a igrao se na četiri terena, na Ušću, kod Medicinskog fakulteta i u Kutima. Narednog vikenda, TK Foča organizuje zvanični turnir iz kalendara TS RS, u konkurenciji do 10 godina.

Oproštaj Matovića

Dugogodišnjem članu TK Foča, Vladimiru Matoviću ovogodišnji Foča open bio je oproštajni, pošto ide na studije u Bijeljinu.

– Treniram pet godina u Teniskom klubu Foča. Taj period će mi ostati u prelijepom sjećanju, ostvario sam zapažene rezultate. Hvala trenerima i svima koji su me podržavali – rekao je Matović.