Škole fudbala iz BiH oduševljene uslovima u Foči

foca24.info - 04. juna 2013. 058.ba

Skola fudbala u Foči

FOČA – Fudbalski klub Sutjeska bio je domaćin dječijeg turnira koji je okupio oko 300 fudbalskih talenata iz desetak gradova BiH, od Trebinja, Nevesinja i Bileće, preko Sarajeva, Hadžića, Pala, Sokoca, pa do Zenice. U tri uzrasne kategorije, igralo se na glavnom terenu, koji je bio podijeljen na dva, te na pomoćnim terenima sa vještačkom travom. Gosti su oduševljeni sportskom infrastrukturom u Foči.

– Veliki teren u Foči je idealan. Imaju i male terene sa vještačkom podlogom, dvoranu. Prezadovoljni smo saradnjom sa momcima iz Sutjeske, dođu uvijek na našu zimsku ligu – kaže Vladimir Kovačević, trener u Školi fudbala Olimp iz Pala.

Uslove u Foči hvale i Sarajlije.

– Rado smo se odazvali pozivu našeg prijatelja Duška Raševića, sa kojim imamo odličnu saradnju. Prezadovolnji smo oragnizacijom turnira. Teren je prelijep, ekipe su kvalitetne i za našu djecu ovakva takmičenja imaju veliki značaj – istakao je vlasnik sarajevske škole Viner, Tarik Rašidagić.

U Sutjesci se nadaju da će ovaj turnir prerasti u tradicionalni.

– Dječaci, treneri i roditelji sigurno nisu zažalili što su bili učesnici ovog takmičenja. Trudićemo se da svake naredne godine, turnir bude na većem nivou – kaže koordinator Sutjeskine škole fudbala, trener Duško Rašević.

Ovaj sabor mladih fudbalera BiH, bio je lijepa uvertira za deveti Omladinski turnir Fudbal frends koji bi, prema nekim najavama, trebalo da se održi u julu.

Paljani u finalu boji od Sarajlija

Najzanimljivije je bilo u u konkurenciji dječaka rođenih 2002. godine, koji su igrali na velikom terenu. Prvo mjesto osvojila je škola fudbala Olimp iz Pala, savladavši u finalu na penale Školu fudbala Jang Bojs iz Sarajeva. U meču za 3. mjesto, Hercegovac iz Bileće je sa 1:0 savladao Školu fudbala Viner. U konkurenciji igrača rođenih 2004. godine; prvo mjesto Tempo sport Zenica, drugo Sokolac, treće Viner Sarajevo. 2005. godište: 1. mjesto Sutjeska, 2. mjesto Tepmo, 3. Hercegovac.

U Foči fudbal trenira 180 dječaka

U školi fudbala u Foči trenutno trenira oko 180 dječaka.

– Nedavno smo ujedinili školu fudbala Foča tim i spojili smo sve pod jedan krov, pod nazivom FK Sutjeskla. Iz kvantiteta ćemo sigurno izvući i kvalitet, što će se, vjerujemo, sutra odraziti i na prvi tim – kaže trener Duško Rašević.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , , ,