Staž odrađuju tri pripravnika

SRNA - 17. juna 2013. 058.ba

Posao

ROGATICA – Tri pripravnika u opštini Rogatica odrađuju pripravnički staž, prema projektu Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske „Znanjem do posla“, koji za visoku stručni spremu traje 12 mjeseci, a za višu devet.

Rukovodilac poslova rogatičkog Biroa za zapošljavanje Vera Damjanović rekla je Srni da profesor filozofije staž odrađuje u firmi „Ikonić-komerc“, strukovni inženjer građevine u Samostalnoj zanatskoj i građevinskoj radnji „Kuća-stil“ i inženjer poslovne informatike u firmi „Pauer“.

Ona je napomenula da Zavod za zapošljavanje Srpske u ovoj godini realizuje projekat pod nazivom „Podrška sticanju radnog iskustva mladih u statusu pripravnika“, kojim je predviđeno zapošljavanje 655 lica sa srednjom, višom i visokom stručnom spremom, a pripravnički staž traje za srednju šest, za višu devet i za visoku 12 mjeseci.

Damjanovićeva je podsjetila da će Zavod sufinansirati 70 odsto od plate pripravnika, a poslodavac 30 odsto. Javni poziv je zatvoren 5. juna, a do sada je 12 poslodavaca podnijelo zahtjeve za zapošljavanje pripravnika.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,