Staž odrađuju tri pripravnika

17.06.2013.

Posao

ROGATICA – Tri pripravnika u opštini Rogatica odrađuju pripravnički staž, prema projektu Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske “Znanjem do posla”, koji za visoku stručni spremu traje 12 mjeseci, a za višu devet.

Rukovodilac poslova rogatičkog Biroa za zapošljavanje Vera Damjanović rekla je Srni da profesor filozofije staž odrađuje u firmi “Ikonić-komerc”, strukovni inženjer građevine u Samostalnoj zanatskoj i građevinskoj radnji “Kuća-stil” i inženjer poslovne informatike u firmi “Pauer”.

Ona je napomenula da Zavod za zapošljavanje Srpske u ovoj godini realizuje projekat pod nazivom “Podrška sticanju radnog iskustva mladih u statusu pripravnika”, kojim je predviđeno zapošljavanje 655 lica sa srednjom, višom i visokom stručnom spremom, a pripravnički staž traje za srednju šest, za višu devet i za visoku 12 mjeseci.

Damjanovićeva je podsjetila da će Zavod sufinansirati 70 odsto od plate pripravnika, a poslodavac 30 odsto. Javni poziv je zatvoren 5. juna, a do sada je 12 poslodavaca podnijelo zahtjeve za zapošljavanje pripravnika.