Studenti danas u Andrićgradu

SRNA - 27. јуна 2013. 058.ba

Studijska posjeta Andrićgradu

ANDRIĆGRAD – Studenti Univerziteta u Istočnom Sarajevu /UIS/ danas će posjetiti Andrićgrad u Višegradu, gdje će, uoči Vidovdana i obilježavanja druge godišnjice početka izgradnje grada od kamena na Drini, prisustvovati univerzitetskoj večeri i koncertu beogradske rok grupe „Van Gog“, saopšteno je iz UIS-a.

Više od 1.600 sdudenata iz Trebinja, Foče, Pala, Lukavice, Vlasenice, Zvornika, Doboja, Bijeljine i Brčkog prvo će obići Ćupriju na Drini u Višegradu, a odmah nakog toga uputiće se prema Andrićgradu, gdje će posjetiti novoizgrađeni Andrićev institut i crkvu Svetog velikomučenika kneza Lazara i svih svetih srpskih mučenika.

Predsjednik Studentskog parlamenta UIS-a Aleksandar Glavaš rekao je da je ideja Parlamenta, koji je i organizator studijske posjete, da se studentski duh donese i u mjesta koja nisu univerzitetski centri.

„Do sada smo više puta organizovali razne manifestacije, ali uglavnom u univerzitetskim centrima kao što su Lukavica, Pale, Doboj ili Bijeljina. Ovo je prva posjeta studenata UIS-a jednom gradu koji tek treba da postane univerzitetski“, istakao je Glavaš.

On je rekao da su studenti sa UIS-a u prilici da prvi donesu akademski duh i „eksploziju“ energije u Višegrad i Andrićgrad, dodavši da oni znaju da prepoznaju prave vrijednosti jer su za samo pet dana popunjena sva mjesta za posjetu Andrićgradu.

„Veče studenata UIS-a uoči Vidovdana biće najbolja i najljepša najava velikog pravoslavnog praznika i proslave završetka druge faze izgradnje Andrićgrada, najvećeg kulturno-istorijskog i turističkog projekta Republike Srpske i remek-djela proslavljenog režisera Emira Kusturice“, poručio je Glavaš.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , , ,