Turisti nemaju gdje da prenoće

12.06.2013.

Stari hotel Čajniče

ČAJNIČE – Jedino mjesto u Srpskoj koje nema nijedan opremljeni hotel ili konak za goste je Čajniče, zbog čega su se članovi Udruženja građana “Mi volimo Čajniče” u više navrata obraćali nadležnima u ovoj opštini.

Predsjednik ovog udruženja Vladimir Laković rekao je da opštinari treba više da se angažuju kako bi riješili ovo pitanje.

– Propala je privatizacija hotela “Čajniče”, a na milost i nemilost prepušteni su i hotel “Orijent”, kao i pansion “Turist”. Pitanje hotelskog smještaja u Čajniču što prije treba riješiti – rekao je Laković.

U opštini kažu da su svjesni da je neophodno što prije pokrenuti turizam u ovom mjestu, ali prema raspodjeli sredstava iz budžeta, za to nema novca.

Kroz saradnju sa mnogim nevladinim organizacijama započeti su i do sada uspješno realizovani određeni projekti, bez obzira na to što se opština Čajniče nije mogla pohvaliti raspoloživim novčanim sredstvima.

Zajedničkom saradnjom na rješavanju problema hotelskih kapaciteta ova opština ima priliku da oformi turističku zajednicu, koja bi bila pokretač i nosilac aktivnosti razvoja turističke djelatnosti u Čajniču.