U Foči rasvjetljen veći broj krivičnih djela

SRNA - 06. juna 2013. 058.ba

Policija-Foča

FOČA – Policija u Foči rasvijetlila je šest krivičnih djela teških krađa i jedno krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja, koja su tokom maja i juna počinjena u selima na području ove opštine.

Nakon nekoliko izvršenih krivičnih djela čija je meta bila imovina bošnjačkih povratnika u selima Jeleč, Izbišno i Kozja Luka, nepoznata lica su 4. juna izvršila još četiri provale u porodične kuće vlasništvo Z.K, H.K,H.K. i M.K, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.

Policija je u Miljevini, na lokalnom putu u mjestu Jeleč, prilikom kontrole putničkog vozila „golf“ pronašla predmete za koje je sumnja da potiču iz krađe. DŽ.Ć, koji je upravljao vozlom i suvozač A.I, iz Kantona Sarajevo, priznali izvršenje navedenih krivičnih djela.

A.I. je priznao da u mjesto Jeleč često dolazi u krivolov i koristi vojničku pušku „M-48“ koju je nakon kriminalističke obrade dobrovoljno predao radnicima policije.

Po naredbi Osnovnog suda u Foči i u saradnji sa policijskim službenicima MUP Kantona Sarajevo i Goražde, izvršeni su pretresi stambenih objekata koje koriste imenovani i pronašli veću količina ukradenih predmeta.

Imenovani su priznali i da su u mjestima Ilovača, Kanton Goražde i Ilidža, Kanton Sarajevo, počinili još dva krivična djela prilikom kojih su otuđili jednu motornu pilu i kosačicu.

Policijski službenici nastavljaju rad na identifikaciji i drugih počinilaca.

U toku je kriminalistička obrada nad maloljetnim licem iz Kantona Sarajevo koji je, prema dosadašnjim saznanjima, sa još jednim maloljetnim licem, na području opštine Foča i susjednih opština, počinio veći broj krivičnih djela teških krađa.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,