Uspješno nastavljena tradicija Dramskog studija Doma kulture Višegrad

Savo Škobić / Foto: Maja Vrećo - 09. juna 2013. 058.ba

Obična ljubavna priča

„OBIČNA LJUBAVNA PRIČA“

VIŠEGRAD – Mladi članovi dramske sekcije Dramskog studija Doma kulture Višegrad su premijerno igrali pozorišnu predstavu „Obična ljubavna priča“, koju je napisao višegradski srednjoškolac Bojan Nikolić, a režirala profesorica Dijana Inđić Milošević. Bojanu je ovo privjenac a gospođi Dijani još jedna uspjela pozorišna režija.

Ovo je bila 18. predstava u nizu od zadnjih 17 godina „Višegradske staze“. Ranije su uglavnom to bile predstave za djecu sa izuzetkom predstave „Veletovci“, koja je prije par godina igrana na kuli u selu Veletovo.

„Obična ljubavna priča“ je, kako to i sam naziv govori, obična, svakodnevna priča o zabranjenoj ljubavi dvoje mladih ali i o životu mladih uopšte u ovoj nesavršenoj svakodnevnici, o vječitom sudaru generacija i borbi za pravo na ljubav po ličnom nahođenju a ne po želji roditelja. Uporedo ide i priča o nastojanju mladog muzičkog benda da se uspješno probije u svijetu estrade, koja im nudi šanse ali ne obećava ništa.

Predstava nije klasična komedija, nego drama u užem smislu te riječi, ali je protkana sa dosta zdravog humora, kakav nam je i život inače. Uloge su stručno podjeljene tako da je svako od aktera darivao publici svoj maksimum što je upriličilo harmoniju. Scenografska rješenja kao i tonski efekti su bili prilično kvalitetni ali u svakom slučaju glumci su ti koji su u fantastičnoj režiji profesorice Dijane malobrojnoj publici uspješno oživjeli Bojanov tekst.

Greškom organizatora predstava je najavljena kao predstava za djecu, koja su uglavnom i sačinjavali publiku a i nespretno izabran termin igranja (nedjelja u podne), su učinili da posjeta bude slaba. Ova kvalitetna predstava zaslužuje ubrzo reprizu u večernjem terminu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,