Aleksandar Vučić posjetio Andrićgrad u Višegradu

16. jula 2013. 058.ba

Aleksandar Vučić u Andrićgradu

ANDRIĆEV INSTITUT TEMELj TRAJNE VEZE SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE

​ANDRIĆGRAD – Kompleks Andrićgrada, koji se gradi na ušću Rzava u Drinu, u Višegradu, danas je posjetio Aleksandar Vučić, predsjednik Srpske napredne stranke, prvi potpredsjednik i ministar odbrane u Vladi Srbije.

​Visokog gosta i jednog od najpopularnijih političara u Srbiji, pored režisera Emira Kusturice, na kapiji Andrićgrada dočekao je i Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

​Kusturica je Vučića upoznao sa do sada izgrađenim objektima i njihovoj namjeni, a zatim su imali kraće razgovore u novom zdanju „Andrićevog instituta“, novog centra srpske kulture, nauke i umjetnosti, čiji rad će zajednički finansirati vlade Srbije i Republike Srpske.

Aleksandar Vučić u Andrićgradu

​U obraćanju novinarima Aleksandar Vučić je rekao da podržava aktivnosti Andrićgrada, a posebno „Andrićevog instituta“, naglašavajući njegov značaj za cjelokupnu Srpsku istoriju. On je podržao napore ovog Instituta na pripremi velike svečanosti povodom 100 godina Sarajevskog atentata, na Vidovdan 2014. godine, najavljujući da će slična svečanosti biti pripremljena i u Beogradu.

​Milorad Dodik je naglasio da su zajedničkim finansiranjem „Andrićevog instituta“ i Andrićeve nagrade za književnost utemeljeni trajni odnosi Srbije i Republike Srpske, a režiser Emir Kusturica je rekao da će Andrićeva nagrada za par godina biti internacionalna.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,