Biciklima do Hilandara i nazad

SRNA - Radoje Tasić - 27. jula 2013. 058.ba

Dado Mikavica i Igor Mučibabić

VIŠEGRAD – Član biciklističke sekcije Planinarskog društva „Stolac“ iz Višegrada Igor Mučibabić i njegov prijatelj Vladislav Mikavica vratili su se sa hodočašća od Višegrada do Svete gore i Hilandara, gdje su putovali biciklom 16 dana.

Mučibabić kaže da su do Svete gore i nazad prevalili tačno 1.860 kilometara, a na biciklima nisu imali nikakav kvar, niti nezgoda na putu.

On je objasnio da su obišli sve značajnije kulturno-istorijske spomenike kroz Srbiju, Makedoniju, Grčku i Bugarsku, a bili su i na Srpskom vojničkom groblju u Zejtinliku.

„U Grčkoj sam bio gost kod krštenog kuma, Grka Jorgosa Georgiosa, koji me krstio prije 16 godina kada sam kao dijete poginulog borca boravio kod njega mjesec dana“, naglasio je Mučibabić.

Vladisalav Mikavica kaže da je očaran Hilandarom, koji je bio njihov glavni cilj.

„Dočekao i ugostio nas je kaluđer. Boravili smo jedan dan u ovoj svetinji i prisustvovali večernjoj liturgiji“, priča Mikavica i ističe da su Grci bili izuzetno dobri domaćini.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,