Budžet opštine Višegrad u plusu za 1,3 miliona maraka

Mira Andrić - 30. jula 2013. 058.ba

Opština Višegrad

VIŠEGRAD – Prihodi budžeta opštine Višegrad za prvih šest mjeseci ove godine iznose 4,6 miliona maraka a troškovi oko 3,2 miliona maraka, što znači da je budžet u plusu oko 1,3 miliona KM, potvrdio je za „Avaz“ načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković.

On kaže da je svjestan teške ekonomske situacije prilikom projektovanja budžeta od oko osam miliona maraka s razlogom umanjio prihode od PDV za 1,5 odsto.

„Budžet je prvenstveno imao dobar priliv sredstava zbog povoljne hidrologije od izmirenih obaveza višegradske hidroelektrane na ime potopljenog zemljišta. Uštede su ostvarene i smanjenjem odborničkog dodatka na 50 posto kao i plate opštinskim funkcionerima. Sva ta dobit usmjerena je na omladinu, boračku polupaciju i socijalne kategorije stanovništva“, istakao je Mišković.

Loš priliv sredstva ostvaren je od PDVa i poreza na plate u iznosu od oko 70.000 maraka.

Obzirom na rezulate šestomjesečnog punjenja budžeta, Mišković je najavio skori rebalans a namjenska sredstva će biti usmjerena na kapitalne investicije u izgradnji Višegrada.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,