Dodatne aktivnosti Narodne biblioteke „Ivo Andrić“

09.07.2013.

Dječija igraonica u Višegradu

LjETNA DJEČIJA RADIONICA

​VIŠEGRAD – U okviru Narodne biblioteke „Ivo Andrić“ u Višegradu od prvog jula radi „Ljetna dječija radionica“, u koju su uključena 52 đaka Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Višegrada, potvrdila je Stojka Mijatović, bibliotekar i koordinator radionice.

​-Ovo je četvrta godina zaredom kako naša biblioteka vlastitim snagama i sredstvima organizuje ovu radionicu i tokom ljetneg raspusta okuplja osnovce i sa njima radi kreativne programe. Zbog izuzetnog interesovanja osnovaca đaci su podijeljeni u dvije grupe, tako da smo angažovali i volontera, profesora književnosti Miljanu Prodan, kaže Mijatovićeva.

Dječija igraonica u Višegradu

​Polaznici „Ljetne dječije radionice“ svakog utorka i petka po dva školska časa aktivno rade likovne i literarne radove, a na posebnim radionicama upoznaju se sa književnošću, geografijom i opštim znanjem.

​Mijatovićeva je najavila da će do kraja radionice, pred početak naredne školske godine, za polaznike biti organizovani izleti u manastir Dobrun i Andrićgrad, te susreti sa višegradskim pjesnicima.

​Za kraj godine planirano je da polaznici „Ljetne dječije radionice“ učestvuju na dječijem maskenbalu.