Fočak krenuo na samoubilački put

ATV - 23. jula 2013. 058.ba

Zoran Blagojević

FOČA – Fočak Zoran Blagojević pritisnut mukom i teškom materijalnom situacijom odlučio se na ,kako kaže,čin ravan samoubistvu. Krenuo je iz Foče u Banjaluku, pješice na put dug više od 300 kilometara. Počeo je i štrajk glađu, a neće, kaže Zoran, koristiti ni redovnu terapiju lijekovima.

U petočlanoj porodici Blagojević niko nije zaposlen. Zoran živi sa suprugom, dva sina i majkom, čija je penzija jedini izvor prihoda.

Prije rata Zoran je radio kao vozač autobusa, a prije dvije godine za život je zarađivao vozeći taksi. Od tada posla nema, a svaki dan situacija je sve teža.

Nema novca ni za plaćanje kredita, pa očekuje da banka zbog dugovanja zaplijeni stan u kojem žive.

Blagojević tvrdi da se obraćao mnogima za pomoć, da je psiao i predsjedniku RS Miloradu Dodiku i predsjednici Vlade Željki Cvijanović i tražio da mu pomognu da zaposli jednog sina. Odgovora, a i pomoći, kaže, nije bilo.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,