Fočanski sportisti otputovali na MOSI igre

03.07.2013.

Spotisti Foče MOSI

FOČA – Na 50. jubilarnim međuopštinskim sportskim igrama MOSI Foča će imati svoje predstavnike među 28 opština sa tromeđe Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koje su prijavile učešće.

Na MOSI igrama ove godine iz Foče će nastupati muška i ženska ekipa stonog tenisa i odbojkašice, dok će se odbojkaši takmičiti u konkurenciji odbojke na pijesku. Foča će na MOSI igrama ove godine imati ukupno 29 predstavnika.

Nakon obavljenog žrijeba fočanske odbojkašice nastupaju u grupi sa ekipama Sokoca, Ivanjice i Nove Varoši, dok će se odbojkaši, u disciplini odbojka na pijesku, u grupi takmičiti sa ekipama Užica i Foče – Ustikoline.

Kapiten ženske odbojkaše ekipe Maja Marić istakla je da su zadovoljni žrijebom i da po njihovom mišljenju imaju samo jednog jakog protivnika u grupi i to ekipu Sokoca. Odbojkašice se nadaju plasmanu u prvih pet ekipa na ovogodišnjim MOSI igrama.

Muška ekipa stonotenisera je po žrijebu u grupi sa ekipama Bijelog Polja i Kolašina, a stonoteniserke sa Bajinom Baštom, Novom Varoši i Sjenicom.

Trener stonotenisera Nada Marković istakla je da je muška ekipa ove godine podmlađena, ali da ipak očekuju visok plasman, dok stonoteniserke planiraju ponoviti uspijeh sa prošlogodišnjih MOSI igara kada su osvojile srebrnu medalju.

Radio Foča objavljivaće svakodnevno rezultate sportskih nadmetanja u Prijepolju i učinke fočanskih sportista.