Kamp u Strgačini – mjesto druženja, zabave i edukacije

Nenad Bradonjić - 058.ba - 01. jula 2013. 058.ba

Interkulturalni kamp Strgačina Rudo

RUDO – U Strgačini, kod Rudog, je u toku održavanje četvrtog, od sada već tradicionalnog interkulturalnog kampa mladih u organizaciji Udruženja za pomoć osobama sa posebnim potrebama „Nada“ iz Rudog kao i Opštinske razvojne agencije Rudo. Uz finansijsku pomoć Ambasade Sjedinjenih Američkih država u BiH organizatori kampa su uspjeli još jednom da obezbjede uslove za realizaciju projekta „Interkulturalni kamp Strgačina“.

Kamp se održava u već poznatim prostorijama zgrade Osnovne škole u Strgačini. Za održavanje kampa odabran je vremenski period od 22.06. do 03.07. U toku tog perioda u kampu će učestvovati dvije smjene a svaku smjenu čine četiri grupe od po deset đaka uzrasta od trinaest do petnaest godina.

Interkulturalni kamp Strgačina Rudo

Prva smjena je počela 22.06. a završava se 27.06. 2013. godine. U prvoj smjeni učestvuju sledeće škole: OŠ „Mustafa Mulić“ Tešanj, OŠ „Rešad Kadić“ Tešanj, OŠ „Sveti Sava“ Rogatica i OŠ „Rudo“ iz Rudog.

Druga smjena traje od 28.06. do 02.07.2013. godine. Za učešće u ovoj smjeni su planirane sledeće škole: OŠ „Mokro“ iz Mokrog, OŠ „Sveti Sava“ iz Foče, OŠ „Mak Dizdar“ iz Sadbe i OŠ „Aleksa Šantić“ iz Sarajeva.

Interkulturalni kamp Strgačina Rudo

Što se tiče programa, koji je predviđen za učesnike kampa, on je obogaćen novim sadržajima u želji da bude što kvalitetniji u odnosu na prošlu godinu. Programom su obuhvaćene mnoge društvene igre, kao i radionice na temu tolerancije i inerkulturalizma, a organizovan je i boravak djece u prirodi uz upoznavanje biljnog i životinjskog svijeta našeg podneblja. Ni sport nije izostavljen, organizovana su takmičenja u odbojci, stonom tenisu i malom fudbalu.

Nakon veoma ispunjenog dana, u večernjim satima organizuju se karaoke takmičenja u pjevanju, đačke žurke kao i kinđurijada, ali sve u ograničenom vremenskom periodu jer đaci moraju da se spreme za još jedan dan ispunjen raznim aktivnostima.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,