Kupljena kuća samohranoj majci četvoro djece

30.07.2013.

Kuća Zorice Pecirep

VIŠEGRAD – Samohranoj majci četvoro djece Zorici Percep iz Višegrada danas je kupljena kuća nakon uspješne akcije humanitarke Milade Marije Lubarda iz Rogatice, nastanjene u Minhenu.

Lubarda je u akciji sakupila 17.000 KM i od tog novca kupila kuću na dva sprata u višegradskom naselju Ban Polje.

Kuća će zadovoljavati sve stambene potrebe porodice Percep koja je dosad živjela u izbjegličkom naselju Nezuci i u privatnoj kući iz koje je morala da bude iseljena.

“U ovoj velikoj akciji učestvovala je organizacija `Srbi za Srbe` iz Kanade, zatim `Pomoć od čovjeka čovjeku` iz Minhena koju vodi Sadija Klepo, pa `Ruka ruci` Muharema Lipovače iz Bihaća, Udruženje ratnih vojnih invalida iz Kozarske Dubice i KUD `Jelek` iz Minhena”, kaže Lubarda.

Kuća Zorice Pecirep

Ona je zahvalila opštini Višegrad i načelniku Slaviši Miškoviću koji je pomogao u realizaciji akcije, kao i Dragani Mutapčić Pašić iz Kule iz Srbije koja je Zorici poklonila namještaj za kuću, te Jovani Blagovčanin iz Pala na nesebičnoj pomoći.

Mišković je obećao da će obezbijediti sredstva za krečenje i sređivanje enterijera kako bi Pecirepova sa djecom što prije uselila u kuću.

Pecirepova je zahvalila Lubardi i svim dosadašnjim donatorima, istakavši da je konačno riješila najbolnije pitanje njene porodice da ima krov nad glavom.