MOSI – Istorijski uspjeh Rogatičana [FOTO]

08.07.2013.

MOSI Rogatica

ROGATICA – Sportisti Rogatice vratili su se sa 50. jubilarnih MOSI iz Prijepolja uzdignuta čela. Treće mjesto u sveukupnom plasmanu, drugo u ženskoj i sedmo u muškoj konkurenciji rezultat je za istoriju i pamćenje jer je postignut na jubilarnim igrama u konkurenciji mnogo jačih i brojnijih ekipa. Inače ovo je peti rezultat po vrijednosti takmičara sa obala Rakitnice na dosad 36 učešća na najvećoj smotri amaterskog sporta u jugoistočnoj Evropi. Podsjećanja radi, najboljeg plasmana Rogatičani su ostvarili u svom gradu kada su bili prvi na 44. MOSI 2007. godine, tri puta su bili drugi, na 33. igrama 1978. koje su takođe održane u Rogatici, zatim 43. u Pljevljima 2006. i 48. na Sokocu 2011. godine.

MOSI Rogatica

Atletičarke i atletičari Rogatice briljirali u Prijepolju

Pet medalja i rekord

Ekipa Rogatice u atletici na 50. MOSI u Prijepolju je bila malobrojna ali je zato osvojila čak pet odličja. Najvrijedniji rezultat je svakako novi rekord MOSI u skoku u dalj mlade Tanje Marković sa 5 metara i 89 cm. Interesantan je podatak da je ovo jedina zlatna medalja za ekipu Rogatice a treba istaći i da je Markovićka popravila rekord za jedan centimetar koga je ona postavila prošle godine na igrama u Beranam. Vladana Gavranović je dva puta bila druga u trkama na 800 i 1500 metara, Darko Rosić je osvojio srebro u trci na 400 metara a Tanja Marković je povećala svoju bogatu kolekciju i sa bronzanom medaljom u trci na 100 metara. Ovome treba dodati i vrlo dobro četvrto mjesto Bojana Ašonje u bacanju diska i 5. mjesto u bacanju koplja.

MOSI Rogatica - Tanja Marković

Tanja Marković sa novim rekordom već među legendama MOSI

Rogatičke rukometašice blistale u Prijepolju na MOSI

Srebro zlatnog sjaja

Rukometašice Rogatice već su tadicionalno među najboljim ekipama na rukometnom turnru koji se održava u okviru MOSI. Od početka nadmetanja kada su igre obnovljene 2001. godine u Prijepolju rijeko koja “amaterska olimijada tromeđe” je prošla da se Rogastičanke nisu okitile medaljom. Tako je bilo i ove godine na 50. jubilarnim MOSI u Prijepolju, maestralno su prošle nadmetanja u grupi. Trijumfovale su protiv Goražda, Požege i Mojkovca ubjedljivo a onda je uslijedio finalni meč protiv domaćina koji se za ovaj susret “pojačao” sa nekoliko prvoligaških igračica iz Srbije. Rogatičanke su i u ovom duelu dale sve od sebe, “malene” nisu ustuknule pred “kvalitetnijim” sastavom domaćina, na kraju su poražene ali njihova srebrena medalja je sigurno zlatnog sjaja.

MOSI Rogatica - rukometašice

Vicešampionke MOSI rukometašice Rogatice sa legendom Vladom Divcem

Lijep uspjeh rogatičkih planinarki na 50. MOSI Prijepolje 2013

Planinarke srebrom okićene

Poznato je da su rogatički planinari najuspješniji u sveukupnom plasmanu što se tiče ovog atraktivnog sporta na dosad održanim MOSI. Muška ekipa je osvojila pregršt medalja, devet puta su se okitili zlatom, pet puta srebrom i šest puta bronzanom medaljom. Iako su bili solidni i na tek završenim igrama u gradu na Limu ostali su ovaj put bez medalje i morali su se zadovoljiti osmim mjestom. Ono što nisu u Prijepolju na 50. jubilarnim MOSI uradili članovi muške ekipe u potpunosti su nadoknadile djevojke Ana Vukašinović, Ivana Puhalac i Tina Perović su prešle stazu dugu 5 kilometara za rekordnih 35 minuta, uz to su pronašle sve kontrolne tačke, bile su nadomak najsjajnijeg odličja ali ipak domaća ekipa Prijepolja ih je u poslednjem trenutku pretekla i morale su da se zadovolje srebrom koje je sigurno zasijalo zlatnim sjajem. Inače planinarstvo u ženskoj konkurenciji je prvi put uvedeno na 30. MOSI u Prijepolju a ženska ekipa ovog grada je dosad osvojila 2 zlatne, jednu srebrenu i pet bronzanih medalja.

MOSI Rogatica -planinarke

Srebrene planinarke Rogatice

Karatistkinje Rogatice osvojile tri srebra na MOSI

Četa mala ali odabrana

Tamara Lozo, Marija Lošić i Jelica Jagodić su na najbolji način reprezentovale ekipu Rogatice u karateu na 50. jubilarnim MOSI u Prijepolju. Tri srebrene kolajne oko vrata mladih karatistkinja i treće mjesto u konačnom plasmanu su potvrdile dugogodišnje dobre rezultate i svakako doprinjele da Rogatica u sveukunom plasmanu zauzme treće mjesto kao i drugo mjesto u ženskoj konkurenciji. Izabranice trenera Miroslava Gluhovića su ovaj uspjeh ostvarile u borbama, Tamara Lozo je bila druga u apsolutnoj kategoriji i -60 i a Marija Lošić +60. Radi se o svestranim sportistkinjama naročito to važi za Mariju Lošić koja se osim karatea bavi i streljaštvom, nažalost streljaštva ovaj put nije bilo na MOSI a da jeste onda bi u Marijinoj kolekciji sigurno bila bar još jedna medalja.

MOSI Rogatica -karatistkinje

Uspjeh za uspjehom, karatistkinje Rogatica

Košarkaši Rogatice donijeli bronzu iz Prijepolja

Srce na terenu, bronza oko vrata

Košarkaši Rogatice su na MOSI u Prijepolje ispraćeni sa malim šansama da mogu postići dobar rezultat, nedostajalo je nekoliko igrača iz prve postave u ekipi je bilo čak pet kadeta i juniora. Ipak razuvjerili su sve nevjerne Tome, izuzetno zalaganje, upornost i borba za svaku loptu donijeli su bronzanu medalju a sekunde i milimetri su dijelili Rogatičane od najsjajnijeg odličja. U grupi su bili bolji od Goražda, Sjenice i Berana a onda je uslijedio meč za anale. U borbi za plasman u finale protivnik Rogatici bila je Bajina Bašta. Rogatičani su vodili tokom cijelog meča, bili su bolji, ušli u završnicu sa sedam poena prednosti koju su pomalo nespretno izgubili i tri sekunde prije kraja na semaforu je stajalo 50:50. Rogatica je imala dva slobodna bacanja koja nije iskoristila. Uslijedili su produžetci, Bajinobaštani su bili srećniji i spretniji i zabilježili pobjedu 65:56. Ipak u borbi za treće mjesto susreli su se stari sportski prijatelji i rivali, u komšijskom derbiju Rogtica je nadigrala Sokolac i zasluženo osvojili bronzanu kolajnu.

MOSI Rogatica -košarkaši

Bojan Puhalac kapiten kosarkaša preuzima medalje

Stonoteniserke Rogatice treće na MOSI u Prijepolju

Medalje navika

Mlade stonoteniserke Rogatice su ponovo obradovale svoje sugrađane. Rijetka su takmičenja da jedna od najperspektivnijh ekipa sa prostora RS i BIH ostane bez odličja. Što se tiče MOSI Rogatičkanke su već tredicionalno među najboljima i redovni su osvajači medalja. Tako je bilo i ovaj put, ekipa u sastavu Anđela Razdoljac, sestre Jelena i Dragana Mirković i Vedrana Drljan su osvojile treće mjesto nakon ubjedljive pobjede protiv Bajine Bašte i okitile se bronzom. Ovaj put bolje od njih su bile stonoteniserke Foče koje su dominirale i osvojile prvo mjesto, dok je druga bila ekipa Berana. Optimizam vlada u redovima Rogatičanki izabranica agilnog trenera Darka Rebić pa poručuju da neće proći puno vremena kada će se sa takmičenja vraćati i sa najsjajnijim odličjima.

MOSI Rogatica - stonoteniserke

Trener Rebić sa pulenkama

Što se tiče ostalih sportista iz Rogatice koji su učestvovali na 50. MOSI u Prijepolju ekipa u malom fudbalu je bila peta, šahisti i stonoteniseri su bili šesti, ženska ekipa u bič voleju je zauzela sedmo mjesto a odbojkašice su bile jedanaeste.